Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Πάνω από δύο εκατομμύρια δόσεις ρεμδεσιβίρης μέχρι το τέλος του έτους

Κοροναϊός: Πάνω από δύο εκατομμύρια δόσεις ρεμδεσιβίρης μέχρι το τέλος του έτους

Αναμένεται να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές μιας νεότερης εκδοχής της ρεμδεσιβίρης σε εισπνεόμενη μορφή.

Ένα σημαντικό βήμα στη μάχη για τον κοροναϊό κάνει η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, καθώς αναμένεται να έχει διαθέσιμες περισσότερες από δύο εκατομμύρια δόσεις ρεμδεσιβίρης  μέχρι το τέλος του 2020.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να ξεκινήσει από τον Αύγουστο κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους μιας νεότερης έκδοσης της ρεμδεσιβίρης, σε εισπνεόμενη μορφή.

Η ρεμδεσιβίρη, το πρώτο αντι-ιικό φάρμακο που έλαβε έγκριση από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για τη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19, χορηγείται επί του παρόντος ενδοφλέβια, το οποίο περιορίζει τη χρήση της στο νοσοκομείο.

Η εισπνεόμενη εκδοχή της, που θα απαιτεί τη χρήση νεφελοποιητή (ειδική μικροσυσκευή), ενδεχομένως να καταστήσει ευκολότερη τη χρήση της σε εξωνοσοκομειακές συνθήκες, όπως αναφέρει η Gilead.

Τονίζεται δε ότι τα αντιιικά είναι συνήθως πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των ιών όταν χορηγούνται νωρίτερα.

«Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο να βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας», έγραψε σε ανοιχτή επιστολή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gilead, Ντάνιελ Ο’ Ντέι.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η φαρμακευτική εταιρεία ήδη βρίσκεται σε διαδικασία επιχειρηματικών συμφωνιών με εννέα παραγωγούς γενοσήμων σκευασμάτων ώστε να αυξηθεί η παραγωγή της ρεμδεσιβίρης και να καλυφθούν οι ανάγκες διεθνώς

Το αντιιικό φάρμακο βοήθησε τους νοσοκομειακούς ασθενείς με κοροναϊό να ανακάμψουν πιο γρήγορα, σύμφωνα με μια μελέτη του National Institutes of Health. Ήταν το πρώτο φάρμακο που έδειξε αποτελεσματικό στη θεραπεία του COVID-19, της νόσου που προκλήθηκε από τον νέο κοροναό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024