Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον «πάγο» η συμφωνία Daimler και BMW για την αυτόνομη οδήγηση

Στον «πάγο» η συμφωνία Daimler και BMW για την αυτόνομη οδήγηση

Οι δύο γερμανικές εταιρείες αποφάσισαν, από κοινού, να αναβάλουν την υλοποίηση της συμφωνίας τους να εξελίξουν συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Επικαλούμενες τις τρέχουσες επιχειρηματικές και οικονομικές συνθήκες, οι Daimler και BMW ανακοίνωσαν την αναστολή της συνεργασίας τους για την εξέλιξη συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης τα οποία θα ήταν διαθέσιμα από το 2024.

Όπως σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη από κοινού, σε φιλικό κλίμα και όπως σημειώνουν ελήφθη καθώς οι τρέχουσες συνθήκες δεν αποτελούν τη σωστή χρονική στιγμή για την υλοποίηση ενός αντίστοιχου προγράμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο εταιρείες κάθε άλλο παρά απέκλεισαν την μελλοντική τους συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα έρευνας και εξέλιξης.

Σημειώνεται ότι ήδη οι δύο εταιρείες είχαν δημιουργήσει ένα κοινό τμήμα έρευνας και εξέλιξης επιφορτισμένο με το συγκεκριμένο project το οποίο απασχολούσε 1.200 εργαζόμενους.

Οι BMW και Daimler δεν είναι οι μοναδικές εταιρείες που κάνουν πίσω σε ό,τι αφορά τα προγράμματα εξέλιξης σε ό,τι αφορά τον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, με την Audi να ανακοινώνει ότι αναστέλλει το πρόγραμμα εξέλιξης ενός αντίστοιχου συστήματος επιπέδου 3 για το A8 επικαλούμενη τεχνολογικά αλλά και νομοθετικά κωλύματα ενώ η Ford ανακάλεσε προηγούμενες ανακοινώσεις της για το λανσάρισμα ενός ημιαυτόνομου οχήματος το 2021.

Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια, οι ειδικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αυξάνουν την  περιστολή των δαπανών από τις εταιρείες, πλήττοντας και λιγότερο «αβέβαιους» τομείς έρευνας και εξέλιξης από την αυτόνομη οδήγηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Jaguar-Land Rover οι οποίες ανακοίνωσαν ότι επανεξετάζουν το προϊόντικό τους portfolio στο σύνολό του.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024