Κόντε : Εξετάζουμε τη μείωση του ΦΠΑ για να στηρίξουμε την κατανάλωση
Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε απόψε ότι «η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τον ΦΠΑ, με στόχο να στηριχθεί η κατανάλωση».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε απόψε ότι «η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ΦΠΑ, με στόχο να στηριχθεί η κατανάλωση».
«Η κυβέρνηση ανησυχεί για το ότι δεν υπήρξε επανεκκίνηση της κατανάλωσης, αλλά και για το ότι δεν έχουμε επιστρέψει ούτε σε κλίμα πλήρους εμπιστοσύνης από μέρους των πολιτών», πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε, κατά την ολοκλήρωση του δεκαήμερου Φόρουμ που η ιταλική κυβέρνηση οργάνωσε στην Ρώμη.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπενθύμισε, παράλληλα, ότι η Γερμανία αποφάσισε να μειώσει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και κατέστησε σαφές ότι κύριος στόχος του είναι να μπορέσει να στηριχθεί στην Ιταλία τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση.
Κάντε διακοπές στην Ιταλία
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε και πάλι από τους συμπατριώτες του να κάνουν φέτος διακοπές στην χώρα τους, ενώ επιβεβαίωσε ότι η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ μπορεί να σημειώσει περαιτέρω αύξηση λόγω της αναγκαιότητας να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης σειράς παραγωγικών δραστηριοτήτων.
Με αναφορά στον τουρισμό, δήλωσε ειδικότερα ότι είναι σαφές πως η παρουσία ξένων τουριστών φέτος θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη.
Ο Τζουζέπε Κόντε, τέλος, επιβεβαίωσε ότι έπειτα από σειρά προτάσεων και επεξεργασιών, η Ιταλία θα παρουσιάσει τα λεπτομερή σχέδια και τις παρεμβάσεις για τις οποίες εννοεί να ζητήσει ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η διαφωνία ανάμεσα σε ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΝ για την επιλογή του ΧΥΤΑ και τα πολλά προβλήματα στον χώρο
- Χειρότερες οι υπηρεσίες υγείας όταν οι νοσηλευτές έχουν burnout
- Πολυνομοσχέδιο: Μέτρα για στεγαστικό και νοικοκυριά, αναδρομικές αυξήσεις σε συντάξεις
- Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Συνέχεια με μαθήματα ειδικότητας σήμερα
- Τα superfoods του καλοκαιριού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442