Πατούλης για Oil One: «Ανεπίτρεπτο να κλείνουν σχολεία – Δεν θα χαριστούμε σε κανένα»
Ο περιφερειάρχης μίλησε για την περιβαλλοντική ρύπανση στη Δραπετσώνα
Την έντονη ανησυχία του για τη δραστηριότητα της Oil One –συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη- στη Δραπετσώνα εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Γιώργος Πατούλης.
Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» για το ζήτημα της επεξεργασίας αποβλήτων πλοίων από την Oil One σε κατοικημένη περιοχή με σπίτια και σχολεία, γεγονός που έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και βουλευτών από όλα τα κόμματα, ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο να κλείνουν σχολικές μονάδες για λόγους δημόσιας υγείας.
Ο περιφερειάρχης Αττικής απέφυγε να αναφερθεί σε προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας που επέτρεψαν τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της Oil One παρά τις συνεχείς αναφορές των κατοίκων και των φορέων της Δραπετσώνας, υπογραμμίζοντας πως «ό,τι είναι βλαβερό εξετάζεται» και πως όλοι βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τον έλεγχο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
«Ο Δημόκριτος θα μας δώσει τη λύση και εφόσον έχουμε το επίσημο πόρισμα δεν θα χαριστούμε σε κανέναν» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής.
Τέλος, μιλώντας για τη Δραπετσώνα ο Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι είναι μια περιοχή που πρέπει να προστατευθεί και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, σημειώνοντας πως για την Περιφέρεια πρώτιστος βαθμός ενδιαφέροντος είναι η δημόσια υγεία σε όλο το πλάτος της Αττικής.
Δείτε το βίντεο
- Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα – Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση θερμοπληξίας
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442