Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δραπετσώνα : Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την Oil One

Δραπετσώνα : Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την Oil One

Νέα ερώτηση για την υπόθεση της Oil One, προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσαν στη Βουλή 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα ερώτηση για την υπόθεση της Oil One, προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσαν στη Βουλή 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ των βουλευτών που κατέθεσαν την ερώτηση προς τον κ. Χατζηδάκη είναι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Α’ και Β’ Πειραιά, ακολουθώντας τις ανάλογες κινήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, την ώρα που οι αποκαλύψεις του MEGA για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Oil One – συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη- στην περιοχή έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να μάθουν τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την περιοχή των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Επικαλούμενοι την πρωθυπουργική αναφορά σχετικά με την ανάληψη δράσης για την κατασκευή μητροπολιτικού πάρκου και διεθνούς κέντρου καινοτομίας στο Κερατσίνι, στο χώρο των παλαιών Λιπασμάτων.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν, «δέκα μήνες μετά τη σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και ενώ δεν έχει γίνει γνωστή καμία άλλη σχετική ενέργεια μέχρι σήμερα, ένα δελτίο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι θα οριστεί συντονιστής για την υλοποίηση ενός έργου που μέχρι στιγμής είναι κενό περιεχομένου».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι 24 βουλευτές, «προκαλεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι λίγους μήνες μετά την πρωθυπουργική εξαγγελία για τη δημιουργία διεθνούς κέντρου καινοτομίας, εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση η δημιουργία σχετικού κέντρου σε άλλη περιοχή του Πειραιά σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την περιοχή των Λιπασμάτων».

Παράλληλα, χθες ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μελάς απέστειλε επιστολή προς την πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κυρία Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μελάς ζητά να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής για το θέμα της Δραπετσώνας και προτείνει να κληθεί σε ακρόαση το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων –αυτοδιοικητικών και μη, αλλά και εκπρόσωποι του Δημόκριτου που πραγματοποιεί τις σχετικές μετρήσεις για τις βλαβερές ουσίες που ήδη έχουν καταγραφεί ότι υπάρχουν στην περιοχή.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024