Θα κατατεθεί από το δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας σχετική πρόταση

Παλλαϊκός και διαπαραταξιακός είναι ο αγώνας που δίνουν οι κάτοικοι και ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την απομάκρυνση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που ρυπαίνουν την περιοχή, και συγκεκριμένα αυτών της Oil One και της Lafarge.

Χθες το βράδυ, με πρωτοβουλία του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης. Στη συζήτηση πήραν μέρος ο κ. Διαλινάκης, ο κ. Καλαμαράς, ο κ.Τσιρίδης και ο κ. Καμάς.

Το θέμα της συνάντησης είχε να κάνει με την τροπολογία που πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Oil one και της Lafarge, καθώς και για την απομάκρυνση δεξαμενών των ΕΛΠΕ, από τον οικιστικό ιστό της πόλης.

Σχέδιο πρότασης

Από την πλευρά του ο δήμαρχος παρουσίασε ένα σχέδιο πρότασης για τη σχετική τροπολογία και αποφασίστηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου, να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα καλεστούν οι βουλευτές Β’ Πειραιά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η υπόθεση της ρύπανσης της περιοχής, και μάλιστα με καρκινογόνες ουσίες, όπως βενζόλιο, που σύμφωνα με το πόρισμα του Δημόκριτου προέρχονται από την Oil One, λαμβάνει πλέον τις διαστάσεις που της αναλογούν.

Η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Πειραιά, η έρευνα του υπουργείο Ανάπτυξης στα οικονομικά δεδομένα της Oil One, οι τρεις ερωτήσεις που έχουν καταθέσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προς τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη, είναι αποτέλεσμα των αποκαλύψεων του Mega και του in.gr για τα επεισόδια έντονης δυσοσμίας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr