Για την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας, η οποία -ευτυχώς- είχε αίσιο τέλος, αλλά και σχετικά με την επόμενη μέρα για το κορίτσι, το οποίο μέχρι στιγμής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, μίλησε Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γιαννόπουλος στον ANT1 η αστυνομία έχει το κορίτσι υπό την προστασία της «προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή και οποιαδήποτε επιρροή προς το παιδί».

Παράλληλα είπε πως το παιδί είναι καλά στο σώμα, ωστόσο «στην ψυχή του υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση εξαφάνισης της Μαρκέλλας «έχουμε κάτι περίεργο». Σε αυτό το πλαίσιο έκανε λόγο για «κάποια κατάσταση η οποία είναι παθογενής, η οποία δημιουργεί προβλήματα μέσα στην ψυχή του παιδιού, ειδικότερα περνώντας ο χρόνος, οπότε χρειάζεται φροντίδα».

Μάλιστα, σχετικά με την αναφορά στο Εισαγγελέα Ανηλίκων εξήγησε πως από δω και πέρα η Μαρκέλλα «πρέπει να είναι σταθερά σε κάποια οικογένεια, ή μέλος της οικογένειας που είναι υγιή τα πράγματα για να μπορέσει να συνεχίζει τη ζωή της».

Τέλος, ερωτηθείς για τα παιδιά που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και αν μπορούν να το ξεπεράσουν απάντησε πως «μπορούν να το ξεπεράσουν, αν είναι μια απλή εξαφάνιση». Συμπλήρωσε, δε, πως «μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά» για ένα παιδί, το οποίο θα σκέφτεται πως «όταν κάποτε βρέθηκα σε άσχημη κατάσταση, κάποιοι νοιάστηκαν για εμένα».

Αδερφός Μαρκέλλας στο MEGA: Το οικογενειακό περιβάλλον δε θα κριθεί εντάξει

Νωρίτερα, μιλώντας στο MEGA ο αδερφός της 10χρονης, Χρήστος Βεράμης, ξεκαθάρισε πως «από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;».

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο κ. Βεράμης.

Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν», ενώ πρόσθεσε ότι «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ, και προσπαθεί να ηρεμήσει».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο