Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Avicii : Ο διάσημος dj αποκτά μετά θάνατον το δικό του μουσείο

Avicii : Ο διάσημος dj αποκτά μετά θάνατον το δικό του μουσείο

Στη Στοκχόλμη το μουσείο για τη ζωή και τη μουσική του διάσημου dj Avicii ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο του Ομάν τον Απρίλιο του 2018

Μουσείο προς τιμήν του αείμνηστου DJ Avicii πρόκειται να ανοίξει τις πύλες στη γενέτειρά του τη Στοκχόλμη, στη Σουηδία το καλοκαίρι του 2021.

Το «Avicii Experience» θα επιτρέψει στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε ακυκλοφόρητη μουσική του DJ και παραγωγού, το πραγματικό όνομά του οποίου ήταν Τιμ Μπέργκλινγκ, καθώς και φωτογραφίες, αναμνηστικά και άλλα.

«Θα υπάρξει μια ιστορία για τη ζωή του Τιμ», δήλωσε ο Περ Σουντίν, διευθύνων σύμβουλος της Pophouse Entertainment, «από το δωμάτιο των παιδικών του χρόνων, όπου έπαιζε World of Warcraft με τους φίλους του, τα πρώτα του τραγούδια, τα πρώτα demos».

Οι επισκέπτες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δημιουργική διαδικασία και τις πολλές συνεργασίες του Avicii με μουσικούς καλλιτέχνες.

Το Μουσείο θα στεγαστεί στο κέντρο ψηφιακού πολιτισμού Space και είναι από κοινού συνεργασία της Pophouse Entertainment Group και του Ιδρύματος Τιμ Μπέργκλινγκ, που δημιούργησαν οι γονείς του, Κλας Μπέργκλινγκ και Άνκι Λιντέν με στόχο την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και την αποτροπή αυτοκτονιών.

View this post on Instagram

Studiomode

A post shared by Avicii (@avicii) on

Ο Avicii θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους DJ του κόσμο και είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως με το τραγούδι «Wake me up» του 2013 στο οποίο συνεργάστηκε με τον Aloe Blacc.

Στην καριέρα του είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου όπως με τη Μαντόνα και το συγκρότημα Coldplay.

Τα τελευταία χρόνια ο Σουηδός δεν είχε κρύψει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η υγεία του, όπως η παγκρεατίτιδα που είχε πάθει εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Το 2014 είχε αναγκαστεί να ακυρώσει τις εμφανίσεις του για να αφαιρέσει τη χολή του και την σκωληκοειδίτιδα.

Ο Avicii πέθανε το 2018 σε ηλικία 28 ετών.

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία, ενώ το άλμπουμ του, TIM, κυκλοφόρησε μετά θάνατον.

«Ο Τιμ ήταν μια μουσική ιδιοφυΐα» ανέφεραν οι συνεργάτες του Aloe Blacc και Mike Einziger σε ανακοίνωσή τους.

«Είχε τη δυνατότητα να ενώνει τους ανθρώπους με τη μουσική του. Να είστε βέβαιοι ότι με τις αναμνήσεις των θαυμαστών του, η κληρονομιά του θα διαρκέσει για πάντα» πρόσθεσαν.

Ενα ίδρυμα για την ψυχική υγεία

Ο πατέρας του Avicii, Κλας Μπέργκλινγκ δημιούργησε το Ίδρυμα Tim Bergling, το οποίο φέρει το πραγματικό όνομά του γιου του, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στο Ομάν τον Απρίλιο του 2018, σε ηλικία των 28 ετών.

«Θα επικεντρωθούμε στην ψυχική υγεία και θα αποτρέψουμε την αυτοκτονία, αυτός είναι ο σκοπός του Ιδρύματος» εξήγησε ο Κλας Μπέργκλινγκ. «Η επιθυμία μου είναι να υπάρξει αλλαγή, οι νέοι μπορούν να έχουν βοήθεια πολύ νωρίς, όταν τα προβλήματα είναι μικρά» επισήμανε.

Για τον θάνατο του γιου του είπε: «Η θεωρία μας είναι ότι δεν σχεδίαζε την αυτοκτονία – περισσότερο ότι ήταν σαν ένα τροχαίο δυστύχημα. Πολλά πράγματα συνέβησαν και συσσωρεύτηκαν και τον έβγαλαν εκτός ελέγχου».

«Ως DJ ή καλλιτέχνης πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις, (και) στο τέλος σου παίρνει ένα κομμάτι του εαυτού σου» είπε ο πατέρας του Avicii. «Παίρνουν ένα κομμάτι από αυτούς τους ανθρώπους – τα ταξίδια, η αναμονή στα αεροδρόμια, τα ξενύχτια» παρατήρησε.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024