Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το περιοδικό Nature διαμαρτύρεται για τον ρατσισμό και δεν κυκλοφορεί για μία μέρα

Το περιοδικό Nature διαμαρτύρεται για τον ρατσισμό και δεν κυκλοφορεί για μία μέρα

«Το Nature είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και συντασσόμαστε με άλλους σε όλο τον κόσμο για να πούμε απερίφραστα ότι ‘οι ζωές των μαύρων μετράνε» τόνισε το περιοδικό στο κύριο άρθρο που δημοσιεύει στον ιστότοπό του

Το βρετανικό επιστημονικό περιοδικό Nature ανέστειλε την Τρίτη για μία ημέρα τις δημοσιεύσεις του συντασσόμενο στο κίνημα των πανεπιστημίων και των επιστημονικών οργανώσεων που αναστέλλουν τη δραστηριότητά τους στο όνομα της μάχης κατά του ρατσισμού μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς.

«Το Nature είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και συντασσόμαστε με άλλους σε όλο τον κόσμο για να πούμε απερίφραστα ότι ‘οι ζωές των μαύρων μετράνε» τόνισε το περιοδικό στο κύριο άρθρο που δημοσιεύει στον ιστότοπό του.

«Αναγνωρίζουμε ότι το Nature είναι ένας από τους θεσμούς των λευκών υπεύθυνος για τις προκαταλήψεις στην έρευνα και το επιστημονικό έργο. Ο κόσμος της επιστημονικής έρευνας έχει υπάρξει και παραμένει συνεργός στον συστημικό ρατσισμό και πρέπει να καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες να διορθώσει αυτές τις αδικίες και να ενισχύσει τις περιθωριοποιημένες φωνές» προσθέτει.

Το επιστημονικό περιοδικό συμμετέχει στο κίνημα με την ονομασία #ShutDownStem που ξεκίνησαν αμερικανικά πανεπιστήμια και επιστημονικοί οργανισμοί και σήμερα θα δημοσιεύσει μόνο «περιεχόμενο το οποίο έχει στόχο να στηρίξει τους μαύρους στα πανεπιστήμια και το STEM (επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά)».

«Ως μέλη της παγκόσμιας κοινότητας των πανεπιστημίων και των STEM έχουμε τεράστια ηθική υποχρέωση να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε ‘σα να μην συμβαίνει τίποτα’» αναφέρει στον ιστότοπό του το Nature.

Έξαλλου το επιστημονικό περιοδικό ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να εκδώσει ένα τεύχος αφιέρωμα το οποίο «θα εξετάσει τον συστημικό ρατσισμό στην έρευνα, την πολιτική της έρευνας και των εκδόσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024