Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Να ξεφορτωθούμε τον ρατσισμό»

«Να ξεφορτωθούμε τον ρατσισμό»

Ο μέσος της Χόφενχάιμ, Ντιαντιέ Σαμασέκου, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Bundesliga με παίκτες που διαμαρτύρονται για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο μέσος της Χόφενχάιμ, Ντιαντιέ Σαμασέκου, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Bundesliga με παίκτες που διαμαρτύρονται για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά δεν πιστεύει ότι οι αγώνες πρέπει να αναβάλλονται όταν οι οπαδοί επιδεικνύουν ρατσιστική συμπεριφορά.

Παίκτες από διάφορες ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος γονάτισαν με το ένα γόνατο πριν την έναρξη των αγώνων του Σαββατοκύριακου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Αφροαμερικανό, έναν άοπλο άνθρωπο του οποίου ο θάνατος από το πάτημα του αστυνομικού στον αυχένα έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε μια απόφαση της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB), σύμφωνα με την οποία οι παίκτες δεν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις εάν δείξουν την υποστήριξή τους, η οποία ήρθε μετά από μια σύσταση της FIFA ότι τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την «κοινή λογική».

«Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Όλοι κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση και όλοι είμαστε μαζί. Όλοι θέλουμε να το ξεφορτωθούμε (ρατσισμός) στο ποδόσφαιρο και στη ζωή», δήλωσε ο Σαμασέκου σε Αφρικανούς δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Δεν έχει θέση, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Στ΄ αποδυτήρια, βλέπετε, είμαστε όλοι από διαφορετικές χώρες, αλλά αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον σα να είμαστε ίδιοι», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Σαμασέκου δεν πιστεύει ότι οι αγώνες πρέπει να αναβάλλονται λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς οπαδών όταν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στα γήπεδα:

«Το βλέπουμε σε πολλά στάδια (σε όλο τον κόσμο) και πρέπει να σταματήσει. Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι μαθαίνουν στο σπίτι και πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Οι γονείς πρέπει να το κάνουν καλύτερα με τα παιδιά τους», είπε και κατέληξε:

«Όταν συμβαίνει στο γήπεδο, δεν χρειάζεται να σταματήσουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι οι οπαδοί πρέπει να μας βοηθήσουν να βρούμε τους ανθρώπους που το κάνουν αυτό και να τους στείλουν έξω από το γήπεδο. Αυτή είναι η ιδέα μου, δεν μπορείτε επίσης να τιμωρήσετε 60.000 άτομα λόγω δύο ή τριών ηλιθίων.»

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024