«Τα συνταρακτικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και οι πολυσήμαντες τραγωδίες στο Αφγανιστάν και το Ιράκ έχουν ενισχύσει την αμοιβαία καχυποψία μεταξύ του Δυτικού και του Ισλαμικού κόσμου και έχουν φορτίσει με ποικίλα αισθήματα ανησυχίας την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις συνθήκες αυτές το ενδιαφέρον για το Ισλάμ και τις πολιτικές του προεκτάσεις έχει διεθνώς αυξηθεί και η ανάγκη για μια συνοπτική σφαιρική γνώση της ισλαμικής θρησκείας είναι προφανής. Την ανάγκη αυτή καλύπτει το παρόν βιβλίο, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του κύρους και της νηφαλιότητας που διακρίνει δια βίου τον συγγραφέα, τον αγαπητό σε όλους Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στα ελληνικά για το Ισλάμ».

Αυτό αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου για το Ισλάμ που έγραψε μια σπουδαία προσωπικότητα του Χριστιανισμού παγκοσμίως. Ο λόγος για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, αυτή την εμβληματική μορφή της Εκκλησίας που διακονεί με απίστευτη αυταπάρνηση και θάρρος εδώ και δεκαετίες στη γειτονική χώρα.

Το βιβλίο που προσφέρουν τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» είναι μια θρησκειολογική προσέγγιση του Ισλάμ μέσα από τη διεισδυτική μάτια του πεφωτισμένου Ηγέτη της Ορθοδοξίας.

Ενα μοναδικό έργο παγκόσμιας εμβέλειας, επίκαιρο όσο ποτέ, απαραίτητο για την κατανόηση του ισλαμικού κόσμου.

Οι ρίζες, η ιστορική πορεία, οι πρωταγωνιστές και οι βασικές αρχές.

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr