Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Από τον διαβολικά καλό Τραμπ ...πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Από τον διαβολικά καλό Τραμπ …πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Αναπνοή αλληλεγγύης - Ζωή - Ελευθερία - Δικαιοσύνη» θα πραγματοποιήσει πικετοφορία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Τραμπ στη συνάντησή τους πριν δύο χρόνια

Μετά τις διαδηλώσεις των φοιτητικών συλλόγων, του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς τις προηγούμενες μέρες προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ως ένδειξη αλληλεγγύης στο Αμερικανικό λαό και καταδίκης της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει και αυτός στο χορό των  διαδηλώσεων.

Άκουσε το ξυπνητήρι της Ιστορίας

Σήμερα το απόγευμα οι Νομαρχιακές Επιτροπές Α’ και Β’ Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα: «Αναπνοή αλληλεγγύης – Ζωή – Ελευθερία – Δικαιοσύνη» θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Προ ημερών και αφού είχε μεσολαβήσει μια εβδομάδα από τη δολοφονία Φλόιντ ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε το «ξυπνητήρι της Ιστορίας» και με ανάρτησή του στα social media είχε τονίσει χαρακτηριστικά:

«Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας.

Είναι η απότομη υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι το συλλογικό μέλλον βρίσκεται στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων, το φυλετικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον συντηρητισμό.

Η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ γίνεται σήμερα ο παγκόσμιος εκπρόσωπος της ανάγκης για προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές.

Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς διαχωρισμούς, στην οποία οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια για το μέλλον τους.

Μια κοινωνία που προχωρά με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Δηλαδή, μια κοινωνία βαθιά δημοκρατική. Που δεν διαχωρίζει τους πολίτες της με βάση το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τα πιστεύω τους.

Η συλλογική πρόοδος είναι πάντα υπόθεση των πολλών.
Η συλλογική οπισθοδρόμηση είναι πάντα η επιλογή των λίγων».

Διαβολικός αλλά το κάνει για καλό

Ωστόσο δύομιση χρόνια πριν, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναδιπλωθεί από προηγούμενες δηλώσεις του κατά του κ. Τραμπ και ουσιαστικά είχε πλέξει το εγκώμιο στον Αμερικανό πρόεδρο για την πολιτική του αντίληψη και προσέγγιση στα πράγματα.

Τον Οκτώβρη του 2017 κατά τις κοινές δηλώσεις στο Λευκό Οίκο ο κ. Τσίπρας ερωτάται από Αμερικανό δημοσιογράφο, αν έχει αλλάξει άποψη για το σχόλιό του «μη μας βρει τέτοιο κακό» σχετικά  με την πιθανολογούμενη εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τον Μάρτιο του 2016.

Μάλιστα παρενέβη ο Ντόναλντ Τραμπ χαμογελώντας και λέγοντας: «Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν την ομιλία μου (σ.σ. εννοεί την κοινή συνέντευξη τύπου Τραμπ-Τσίπρα».

«Διαπίστωσα από την συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό» απάντησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή η απάντηση έμεινε στην ιστορία ως μια δήλωση μεταμέλειας έναντι του κ. Τραμπ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δέχτηκε πολλές φορές εξ’ αριστερών πυρά για τη σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και την αμερικανική ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει τη …μισή πορεία στο Πολυτεχνείο αμέσως μετά τις εκλογές, το Νοέμβρη του 2019 καθώς «εξαφανίστηκε» κάπου μεταξύ Συντάγματος και Χίλτον προκειμένου να μην φτάσει επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024