Συγκλονισμένη παραμένει η Κρήτη από τον θάνατο του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο διπλό φονικό στα Ανώγεια, στις 2 Μαΐου.

Σήμερα, Κυριακή, συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες παρέστησαν στο 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του, ενώ συγκίνηση προκάλεσαν οι κόρες του με τα λόγια αγάπης για τον πατέρα τους.

Η Αριστέα, κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη,  ανέφερε ότι για αρκετές ημέρες μετά το φονικό δεν είχε δει τον πατέρα της στον ύπνο της.

«Σκέφτηκα μήπως σε είχα στεναχωρήσει που δεν σε είχα καλέσει στον ύπνο μου πατέρα», ανέφερε μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή της, «έτσι στις 18 Μαΐου, το βράδυ, πριν πέσω για ύπνο, σου είπα “αγαπημένε, αν θες έλα απόψε στο όνειρο, θα χαρώ”». Εκείνο το βράδυ, είπε, πως τον είδε στο όνειρό της, ανάμεσα σε πολύ κόσμο.

Συγκλονίζουν τα λόγια της κόρης του Καλομοίρη

«Αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν αφού είναι πεθαμένος, και τότε γύρισε προς το μέρος μου, με κοίταξε και μου είπε μια μαντινάδα:

Θέλει μεγάλη δύναμη να βάλεις στην καρδιά σου μπροστά σε όπλο αλλουνού να σώσεις τα παιδιά σου».

Μάλιστα συμπλήρωσε πως το μεγάλο κέρδος του Λευτέρη Καλομοίρη στη ζωή, ήταν η αγνή αγάπη που δέχτηκε όχι μόνο από τα απιδιά του αλλά και από όλους τους μαθητές του.

Ένας μαθητής του Λευτέρη Καλομοίρη, ο Βασίλης, έγραψε για τον δάσκαλό του μία μαντινάδα την οποία διάβασε η Αριστέα.

«Καλοστρατιά Ντελικανή, Λευτέρη Καλομοίρη, έφυγες μα το έργο σου ο χρόνος δεν θα φθείρει».

Οι μαντινάδες και οι αναφορές στον πατέρα τους

Η δεύτερη κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη, η Ελευθερία, συγκλόνισε με τη σειρά της με μαντινάδες και αναφορές για τον πατέρα της.

Ξεκινώντας η Ελευθερία Καλομοίρη τόνισε «Όσες φορές κι αν ζούσαμε εσένα θα θέλαμε για πατέρα και τη μάνα μας που πονά βουβά» και συμπλήρωσε:

«Θυμάμαι μια μαντινάδα που μας έλεγες: Εγώ δεν είμαι πλούσιος μα έχω λεφτά πληθώρα είναι τα πέντε μου παιδιά που καμαρώνω τώρα»!

Συνέχισε χρησιμοποιώντας στίχους ενός αγαπημένου προσώπου του Ντελικανή ότι «όπου κι αν πας αστέρι μου θα τριγυρνάς εδώ Λευτέρη μου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο