Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολ ΜακΚάρτνεϊ : Θέλω δικαιοσύνη για την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Πολ ΜακΚάρτνεϊ : Θέλω δικαιοσύνη για την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Το θρυλικό «σκαθάρι» Πολ ΜακΚάρτνεϊ στηρίζει τους εξεγερμένους των ΗΠΑ στην σκιά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ

Το δικό του μήνυμα έστειλε Πολ ΜακΚάρτνεϊ εκφράζοντας την στήριξη ου στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην σκιά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Συγκεκριμένα με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θρυλικό «σκαθάρι» Πολ ΜακΚάρτνεϊ, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι:

«Όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή. Πρέπει να μάθουμε περισσότερα, να ακούσουμε περισσότερο, να μιλήσουμε περισσότερο, να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας και πάνω απ′ όλα, να δράσουμε».

Ολόκληρη η δήλωση του Πολ ΜακΚάρτνεϊ έχει ως εξής:

«Καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ξέρω ότι πολλοί από εμάς θέλουμε να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε.

Κανένας από εμάς δεν έχει όλες τις απαντήσεις και δεν υπάρχει κάποια γρήγορη διόρθωση, αλλά χρειαζόμαστε αλλαγή. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή.

Πρέπει να μάθουμε περισσότερα. να ακούσουμε περισσότερα, να μιλήσουμε περισσότερο, να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας και, πάνω απ ‘όλα, να αναλάβουμε δράση.

Το 1964 οι Beatles επρόκειτο να παίξουν το Jacksonville στις ΗΠΑ και ανακαλύψαμε ότι επρόκειτο να γίνει σε ένα κοινό διαχωρισμένο. Νιώθαμε ότι ήταν λάθος. Είπαμε «Δεν το κάνουμε αυτό!».

Και τελικά η συναυλία που θα δίναμε να ήταν σε μη διαχωρισμένο κοινό. Στη συνέχεια, βεβαιωθήκαμε ότι αυτό ήταν στο συμβόλαιό μας. Σε εμάς φαινόταν σαν κοινή λογική.

Νιώθω άρρωστος και θυμωμένος που είμαστε στα ίδια σχεδόν 60 χρόνια αργότερα ο κόσμος είναι σε κατάσταση σοκ με τις φρικτές σκηνές της χωρίς νόημα δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια του ρατσισμού της αστυνομίας, μαζί με τους αμέτρητους άλλους/ες που έχουν ήδη γίνει.

Όλοι μας εδώ υποστηρίζουμε και στεκόμαστε δίπλα σε όλους εκείνους που διαμαρτύρονται και υψώνουν τη φωνή τους αυτή τη στιγμή. Θέλω δικαιοσύνη για την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, θέλω δικαιοσύνη για όλους εκείνους που έχουν πεθάνει και υποφέρει.

Το να μην πεις τίποτα δεν είναι επιλογή.

Με αγάπη,  Πολ ΜακΚάρτνεϊ»

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ :

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024