Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Χάνει έδαφος ο Τραμπ στις δημοσκοπήσεις – Η πλειοψηφία των Αμερικάνων συμφωνεί με τις διαδηλώσεις

Τραμπ: Χάνει έδαφος ο Τραμπ στις δημοσκοπήσεις – Η πλειοψηφία των Αμερικάνων συμφωνεί με τις διαδηλώσεις

Αντίθετοι και στους χειρισμούς του Τραμπ το 55% των Αμερικάνων

Αν γίνονταν εκλογές χτες στην Αμερική το πιο πιθανό είναι ο Ντόναλντ Τραμπ να έχανε μιας και σύμφωνα με δημοσκόπηση η δημοτικότητά του έχει πέσει στα τάρταρα.

Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν βλέπει τη δημοτικότητά του να αυξάνεται, ενώ είναι κυρίαρχος σε σειρά πρόσφατων δημοσκοπήσεων, με πιο εντυπωσιακή αυτή που διενεργήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου για λογαριασμό της Washington Post και του ABC.

Το 53% όσων ρωτήθηκαν για το τι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές υπέδειξε τον Μπάιντεν, έναντι 43% που επιμένει στην επιλογή του Τραμπ. Η διαφορά του 10% θεωρείται μεγάλη, εάν ληφθεί υπόψη ότι μόλις πριν από δύο μήνες οι δύο αντίπαλοι ήταν σχεδόν ισόπαλοι.

Αντίθετοι και στους χειρισμούς του Τραμπ το 55% των Αμερικάνων

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos. αντίθετοι με τους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ στην κρίση με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, είναι το 55% των πολιτών στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα το 55% των Αμερικανών δεν εγκρίνει τον τρόπο που χειρίζεται ο Τραμπ τις κινητοποιήσεις, με το 40% να λέει πως διαφωνεί «σθεναρά», ενώ μόλις το ένα τρίτο εγκρίνει την αντίδρασή του, ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο που εκφράζει ικανοποίηση για την δουλειά που κάνει γενικά ο νεοϋορκέζος μεγιστάνας στον προεδρικό θώκο (39%).

Στη δημοσκόπηση για το ζήτημα που διενεργήθηκε το τελευταίο διήμερο, το 64% των Αμερικανών ενηλίκων που ερωτήθηκαν σχετικά απάντησε πως κατανοεί ή συμφωνεί με τους ανθρώπους που βγαίνουν έξω και διαδηλώνουν, το 27% είπε ότι δεν συμφωνεί και το 9% απάντησε ότι δεν έχει διαμορφώσει άποψη.

Το εύρημα υπογραμμίζει το πολιτικό ρίσκο που αναλαμβάνει ο Τραμπ, ο οποίος έχει υιοθετήσει πολύ σκληρή γραμμή έναντι των κινητοποιήσεων, απειλεί να αναπτύξει τον στρατό για να καταστείλει τα βίαια επεισόδια.

Επικρίσεις για την επίσκεψη του Τραμπ σε εκκλησία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέτεινε την οργή, καθώς πόζαρε σε μια εκκλησία κοντά στον Λευκό Οίκο κρατώντας τη Βίβλο στα χέρια του, αφού δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Μετά τις δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος πόζαρε για να φωτογραφηθεί μαζί με την κόρη του Ιβάνκα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ στην επισκοπική εκκλησία St. John’s, κοντά στον Λευκό Οίκο.

Ο επίσκοπος της εκκλησίας στην Ουάσινγκτον Μάικλ Κάρι ήταν μεταξύ εκείνων που επέκριναν τη χρήση από τον Ντόναλντ Τραμπ του ιστορικού ναού για μια φωτογράφιση.

«Κάνοντας κάτι τέτοιο, χρησιμοποίησε έναν ναό και την Ιερά Βίβλο για κομματικούς πολιτικούς σκοπούς», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter. Η συγκεκριμένη εκκλησία υπέστη μικρές ζημιές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων το βράδυ της Κυριακής.

Και ο Μπάιντεν επέκρινε την κίνηση αυτή του Ρεπουμπλικανού προέδρου λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν πρόεδρο να μας σιγήσει. Δεν θα αφήσουμε αυτούς που βλέπουν αυτή τη συγκυρία ως μια ευκαιρία να σπείρουν το χάος και να ρίξουν καπνούς για να μας αποσπάσουν την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα που βρίσκονται στην καρδιά των διαδηλώσεων».

«Επανάσταση» στις ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι ταραχές

Τουλάχιστον 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια μελών των δυνάμεων ασφαλείας, έγινε γνωστό από την αστυνομία και αμερικανικά ΜΜΕ, ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε την κινητοποίηση του στρατού, εάν δεν σταματήσουν οι ταραχές.

Η αμερικανική Μυστική Υπηρεσία, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου, έκλεισε σήμερα, μέχρι νεωτέρας, τους δρόμους περιμετρικά του Λευκού Οίκου, μεταδίδουν ΜΜΕ.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν καταστήματα στο Λος Άντζελες, λεηλάτησαν μαγαζιά στη Νέα Υόρκη και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Σεντ Λούις, στο Μιζούρι, όπου 4 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, χωρίς η ζωή τους να κινδυνεύει.

Ο Τζον Χέιντεν, διοικητής της αστυνομίας του Σεντ Λούις, δήλωσε πως περίπου 200 διαδηλωτές προέβησαν σε λεηλασίες και πέταξαν πυροτεχνήματα και πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

«Τι συμβαίνει; Πώς γίνεται αυτό; Ο (Τζoρτζ) Φλόιντ σκοτώθηκε κάπου αλλού και καταστρέφουν πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα», είπε σε δημοσιογράφους.

Ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Λας Βέγκας, επιβεβαίωσε η αστυνομία της πόλης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Ένας άλλος αστυνομικός «ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς» στην ίδια περιοχή, προστίθεται. Αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις και σε άλλες περιοχές, περιλαμβανομένου ενός που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού τον χτύπησε αυτοκίνητο στο Μπρονξ.

«Εάν μια πόλη ή μια πολιτεία αρνείται να αναλάβει την αναγκαία δράση για να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της, τότε θα αναπτύξω τον στρατό των ΗΠΑ και θα επιλύσω σύντομα το πρόβλημα για εκείνους», υποσχέθηκε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ιλινόι Τζ. Μπ. Μπρίτζκερ απηύθυνε σήμερα έκκληση για υπομονή, επισημαίνοντας ότι οι Αμερικανοί μπορούν να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Δεσμεύτηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, εάν ο Τραμπ κάνει πράξη την απειλή του περί στρατιωτικής επέμβασης.

«Μπορούμε να αποκλιμακώσουμε την ένταση, όχι όμως όταν ο πρόεδρος τάσσεται υπέρ του στρατού και του νόμου και της τάξης και της κυριαρχίας», σημείωσε σε δηλώσεις του στο MSNBC.

«Θα τον πολεμήσουμε (δικαστικά) και θα τον οδηγήσουμε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο».

Στη Νέα Υόρκη, τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα κατέγραψαν πλήθη να σπάνε παράθυρα και να λεηλατούν πολυτελή καταστήματα στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν πριν από την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει από τις 8 το βράδυ σήμερα.

Στο Χόλιγουντ, δεκάδες άνθρωποι καταγράφηκαν από τον τηλεοπτικό φακό να λεηλατούν ένα φαρμακείο. Το πλήθος έσπασε παράθυρα σε ένα καφέ και δύο εστιατόρια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024