Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Απειλεί να αναπτύξει «χιλιάδες βαριά οπλισμένους στρατιώτες»

Τραμπ : Απειλεί να αναπτύξει «χιλιάδες βαριά οπλισμένους στρατιώτες»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «ντροπή» τις ταραχές της Κυριακής στην Ουάσιγκτον και διεμήνυσε ότι θα αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ενέργειες «εσωτερικής τρομοκρατίας» τις ταραχές που καταγράφονται από την περασμένη εβδομάδα σε πολλές αμερικανικές πόλεις, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που προκάλεσε ο θάνατος 46χρονου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς.

Η «κυριαρχία» του κράτους

Ο Τραμπ κάλεσε τους κυβερνήτες των πολιτειών να λάβουν αυτές που χαρακτήρισε απαραίτητες αποφάσεις για να ανακτήσουν την «κυριαρχία» του κράτους «στους δρόμους» των πόλεων της χώρας.

Φωτογραφία AP

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «ντροπή» τις ταραχές της Κυριακής στην Ουάσιγκτον.

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι θα αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, για να σταματήσουν τις λεηλασίες και τις καταστροφές περιουσιών.

Χρήση δακρυγόνων

Ενώ εκφραζόταν ο Ντόναλντ Τραμπ, έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλυθούν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου πήγαν να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Μπιλ ντε Μπλάζιο: Υπερήφανος για σύλληψη της κόρης μου

O δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε πως είναι περήφανος για την κόρη του, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Μινεσότα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η 25χρονη κόρη του Κιάρα συνελήφθη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πόλη.

Σημείωσε την ηλικία της και ότι εκείνη δεν του ζήτησε την άδεια προτού πάει για να διαδηλώσει.

«Είμαι υπερήφανος για εκείνη, που νοιάζεται τόσο πολύ και είναι διατεθειμένη να βγει εκεί έξω και να κάνει κάτι για αυτό», τόνισε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην Ουάσιγκτον, εν μέσω των αυξημένων ταραχών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η απαγόρευση θα διαρκέσει για τις επόμενες δύο ημέρες.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Μίλησα με τον κυβερνήτη (της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) Αντριου Κουόμο και για την ασφάλεια όλων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη», ανέφερε ο δήμαρχος.

Η Νέα Υόρκη ακολουθεί έτσι το παράδειγμα άλλων περίπου σαράντα πόλεων που αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τη νύχτα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αρκετές μέρες διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς.

Ακολούθησαν εκτεταμένες λεηλασίες στο Μανχάταν το βράδυ της Κυριακής.

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024