Πέτσας για το πακέτο της Κομισιόν: Η Ελλάδα θα το επενδύσει, δεν θα το ξοδέψει
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν για το «Ταμείο Ανάκαμψης» τόνισε ότι η κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας. Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που ωφελούνται περισσότερο και σημείωσε πως τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση θα τα επενδύσει για να μεταμορφώσει την Ελλάδα και δεν θα τα ξοδέψει
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν για το «Ταμείο Ανάκαμψης» τόνισε ότι η κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η Ελλάδα ωφελείται περισσότερο από τις προτάσεις της ΕΕ
«Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα το ξοδέψουμε, αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα»τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που ωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της ΕΕ και προς την κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι οι προτάσεις της Κομισιόν πληρούν τέσσερις προϋποθέσεις που είχε θέσει η Ελλάδα για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως μεταξύ άλλων η χρηματοδότηση να στηρίζεται σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.
Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα φιλόδοξο «Ταμείο Ανάκαμψης» ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις που από την αρχή είχε θέσει η Ελλάδα για το «Ταμείο Ανάκαμψης»:
– Να είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
– Να είναι ευέλικτο.
– Να βασίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.
– Να χρηματοδοτηθεί από κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα γενναίο βήμα το οποίο αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μπορεί να δράσει αποφασιστικά προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών. Με κινητήριες δυνάμεις την αλληλεγγύη, τη σύγκλιση και τη συνοχή, η ΕΕ μπορεί να βγει πιο ισχυρή και από αυτή την κρίση.
Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το ενισχυμένο «χρηματοδοτικό πακέτο» που της αναλογεί, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αντανακλά την ενισχυμένη αξιοπιστία της. Η Κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για να πυροδοτήσει τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος όλων των Ελλήνων. Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα το ξοδέψουμε, αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα».
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026

