Παρεμβάσεις σε εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα αναδεικνύουν τα προβλήματα στο κλάδο τους θα πραγματοποιήσει, μέσα στον Ιούνιο, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποί της, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Συγκεκριμένα, μέσα στον Ιούνιο οργανώνονται στις 3,4 και 5 του μήνα τριήμερο δράσης στις αποθήκες των μεγάλων σούπερ μάρκετ και στις 11, 12 και 13 στα εμπορικά κέντρα και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Την Κυριακή 21 Ιουνίου, το απόγευμα, προγραμματίζεται ρεμπέτικο γλέντι στη Νέα Παραλία.

Οι εκπρόσωποι των εμποροϋπαλλήλων κατήγγειλαν πρακτικές «εργοδοτικής αυθαιρεσίας», ιδιαίτερα σε πολυκαταστήματα, ελαστική και εκ περιτροπής εργασία με αφορμή τον κορονοϊό, πλημμελή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, απειλές απολύσεων, κ.ά.

Ψίχουλα στους εργαζόμενους

«Από το 1,5 δισ. που έβγαλαν οι καπιταλιστές στον χώρο, μόνο το τελευταίο δίμηνο, οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν κάποια ψίχουλα, και αυτά σε μορφή διατακτικών» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου.

Οι εμποροϋπάλληλοι ζήτησαν «κατάργηση των αντεργατικών μέτρων» των ΠΝΠ, καμία απόλυση, ανανέωση των συμβάσεων όσων προσλήφθηκαν και εργάστηκαν την περίοδο της καραντίνας, τήρηση των ωραρίων εργασίας και των μέτρων φυσικού αερισμού στους χώρους δουλειάς και υγιεινής, τήρηση των αργιών και της εργατικής νομοθεσίας, παρουσία γιατρού στα μεγάλα εμπορικά και πολυκαταστήματα, «πάγωμα» οφειλών σε εφορία, αναστολή των πληρωμών σε ΔΕΚΟ, ρύθμιση δόσεων των δανείων, κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο