Με λακωνική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών κλείνει το θέμα που άνοιξε η Αντιπολίτευση για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

«Ουδέποτε το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Ούτε σχεδιάζει. Αυτά είναι «ευσεβείς πόθοι» της Αντιπολίτευσης» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών προς απάντηση στις ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης για σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Η επίθεση από την Αντιπολίτευση

Δημοσιεύματα στον Τύπο για τη χρήση πόρων του ευρωπαϊκού προγράμματος SURE, το οποίο αφορά την στήριξη της απασχόλησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και στο Δημόσιο προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Αντιπολίτευσης.

Το ΚΙΝΑΛ με σκληρή ανακοίνωση κάλεσε την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE για να προσλάβει συμβασιούχους στο Δημόσιο, κατηγορώντας τη μάλιστα ότι «χρησιμοποιεί την κρίση για να επιβάλλει παντού το δόγμα της: Μισός μισθός για μισή δουλειά και πελατειακό κράτος».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος «σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει για να προσλάβει συμβασιούχους στο δημόσιο, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποσκοπεί στη διατήρηση θέσεων εργασίας στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στον τουρισμό (το SURE)».

«Η ΝΔ χρησιμοποιεί την κρίση, για να επιβάλλει παντού το δόγμα της: Μισός μισθός για μισή δουλειά και πελατειακό κράτος» τονίζει το ΚΙΝΑΛ και ότι «την ώρα δηλαδή που απειλούμαστε με λουκέτα στις επιχειρήσεις και διόγκωση της ανεργίας, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους, για να κάνει τα ρουσφέτια της, αλλά και να εφαρμόσει παντού τις ελαστικές μορφές απασχόλησης».

Προειδοποιεί δε την κυβέρνηση, «να ξεχάσει αυτές τις λογικές και μεθοδεύσεις».

«Για μας χρειάζεται γενναία επιδότηση εργασίας προς τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό που έπληξε η κρίση, για να μην μπουν λουκέτα και να προστατευθούν θέσεις εργασίας. Με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα. Για να μείνει «ζωντανή» η οικονομία και όρθια η κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσκολλημένη στις αποτυχημένες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και «των Νέων», που κάνουν λόγο για μισθολογικές μεταβολές στο Δημόσιο, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα «δείχνουν πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι προσκολλημένη στις αποτυχημένες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος».

«Αντί να σταματήσει την επιδότηση της αναστολής συμβάσεων και των μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να εφαρμόσει την ίδια καταστροφική πολιτική και στο Δημόσιο» προσθέτει.

« Πρόκειται για σχέδιο βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ περί εσωτερικής υποτίμησης. Θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης όλων των μισθωτών και, κατά συνέπεια, στην κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Όλα αυτά, προφανώς, θα έχουν συνέπεια την είσοδο της οικονομίας σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα» καταλήγει.

Γράψτε το σχόλιό σας