Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Άρρηκτα συνδεδεμένα τα συμφέροντα μισθωτής εργασίας και επιχειρηματικότητας

Τσίπρας: Άρρηκτα συνδεδεμένα τα συμφέροντα μισθωτής εργασίας και επιχειρηματικότητας

Μια σοβαρή παραδοχή για τα κυβερνητικά πεπραγμένα και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και του κινήματος της «γραβάτας» έκανε ο Αλ. Τσίπρας ενόψει της παρουσίασης του νέου επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι στις συνθήκες της πανδημίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα τα συμφέροντα μισθωτής εργασίας και επιχειρηματικότητας, ιδίως της μικρομεσαίας

Μια σοβαρή παραδοχή για τα κυβερνητικά πεπραγμένα και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και του κινήματος της «γραβάτας» έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της παρουσίασης του νέου επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Υπερβολικά

Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πλαίσιο της διαδικτυακής πλατφόρμας isyriza με τη συμμετοχή κυρίως νέων επαγγελματιών τόνισε πως  «στο νέο σχέδιο που θα παρουσιάσουμε, θα προτείνουμε μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 2000 ευρώ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες, παραδεχόμενος πως επί διακυβέρνησής του «επιβαρύναμε υπερβολικά τη μεσαία τάξη».

«Το κίνημα της γραβάτας είχε ένα μέρος δίκιου. Είναι αλήθεια ότι πήραμε μέτρα που επιβάρυναν υπερβολικά τη μεσαία τάξη και κυρίως τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως  «το διορθώσαμε βέβαια μετά αλλά… όχι πολύ ζωηρά είναι η αλήθεια».

Άρρηκτα συνδεδεμένα τα συμφέροντα εργοδότη και εργαζόμενου

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας έκανε εκ νέου άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα και ιδίως στους μικρομεσαίους τονίζοντας πως στις συνθήκες της κρίσης που επιφέρει η πανδημία και το lockdown «για πρώτη φορά είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα τα συμφέροντα εργαζόμενου και εργοδότη».

«Θα στηρίξουμε τον εργαζόμενο και μέσα από αυτόν και τον επιχειρηματία» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο διάλογο που είχε με έναν εποχικό ξενοδοχοϋπάλληλο από τη Ρόδο ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε μια ειδική συνθήκη που ίσως για πρώτη φορά είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα τα συμφέροντα της μισθωτής εργασίας και της επιχειρηματικότητας. Της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τον εργαζόμενο και μέσα από αυτή την προστασία που εμείς προτείνουμε, προστατεύεται και η επιχειρηματικότητα. Μένει στη ζωή, δεν βάζει λουκέτο και μπορεί να σχεδιάσει με καλύτερους όρους την επόμενη χρονιά που όλοι ευχόμαστε ότι δεν θα είμαστε μπροστά σε αυτή την κρίση».

De facto 533 ευρώ ο κατώτερος μισθός

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τους φόβους του για τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας και της εξ’ αποστάσεως εργασίας χωρίς όρους και κανόνες, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αρχίζει να θεσμοθετεί de facto τα 533 ευρώ ως μισθό και ενδεχομένως να πάμε και πιο κάτω.

Τόνισε παράλληλα ότι η κρίση στην αγορά εργασίας θα αποτελέσει ευκαιρία για όσους θέλουν να συμπιέσουν τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θέλει να πετάξει εκτός αγοράς μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η αναδιάρθρωση της αγοράς σημαίνει ότι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που στήριζε ο κ. Μητσοτάκης που προεκλογικά, τώρα ξαφνικά έγιναν «ζόμπι» είπε ο κ. Τσίπρας.

Δημόσια παιδεία και υγεία

Η κρίση του κοροναϊού ανέδειξε ότι οι θιασώτες της οικονομίας της αγοράς και της ιδιωτικής υγείας, συνειδητοποίησαν ότι για να σωθούν πρέπει να τρέξουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Δεν μπορεί τα πάντα να υπόκεινται στους νόμους της αγοράς. θα πρέπει να ξαναστήσουμε σε σταθερή βάση την υγεία και την παιδεία τουλάχιστον, ανέφερε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα γενιά

Τέλος, επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ένα κόλλημα με την νέα γενιά, έχει εχθρική στάση. την στοχοποιεί. Η νέα υπουργός Παιδείας ήρθε να επαναφέρει παρωχημένες αντιλήψεις και συντηρητικοποίηση.

Αν η κυβέρνηση νιώθει μέσα στην αλαζονεία της δημοσκοπικής της ευτυχίας ότι μπορεί να επιβάλει ρυθμίσεις και μέτρα κόντρα στις ανάγκες και τις επιθυμίες της νέας γενιάς και της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα την πατήσει.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024