Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Δεν θα ανεχτώ ομαδοποιήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας αφήνει αδιάφορους το ΚΙΝΑΛ

Τσίπρας: Δεν θα ανεχτώ ομαδοποιήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν μας αφήνει αδιάφορους το ΚΙΝΑΛ

Όχι ομαδοποιήσεις, ναι στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μήνυμα Τσίπρα. Οι ρυθμοί της κανονικότητας σε ίντριγκες και εσωκομματικούς καβγάδες επανέρχονται. Οι μπηχτές για τον Παπαδημούλη και τα ακίνητά του. Γιατί το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αντιγραφή του προγράμματος της Φώφης Γεννηματά

Στους ρυθμούς της πολιτικής κανονικότητας επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ όπου οι ίντριγκες, οι καβγάδες γύρω από το πολιτικό σχέδιο της διεύρυνσης που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζουν τη θέση τους στο προσκήνιο της καθημερινότητας.

Μηχανισμός αναπαραγωγής μικροσυμφερόντων

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή της Κυριακής είναι χαρακτηριστική αυτού του κλίματος, καθώς επιχειρεί να βάλει φρένο στο σκηνικό της εσωτερικής γκρίνιας αποκαλύπτοντας περίτρανα την ύπαρξή του.

«Το κόμμα δεν είναι ένας μηχανισμός αναπαραγωγής μικροσυμφερόντων. Όποιος το πιστεύει αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά και τις κοινωνικές ανάγκες. Είναι ένα εργαλείο αγώνα, ένα επιτελείο μάχης, για την κοινωνική πλειοψηφία. Και οφείλει κάθε φορά, σε κάθε στιγμή, να προσαρμόζεται για να είναι αποτελεσματικό» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ναρκισσισμός

Μάλιστα είναι ιδιαίτερα καυστικός έως απαξιωτικός προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους τους οποίους κατηγορεί για ναρκισσισμό και προσωπική ατζέντα στις εσωκομματικές διεργασίες.

«Δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις» τονίζει χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτό το φόντο διαμηνύει σε αυστηρούς τόνους ο πρώην πρωθυπουργός ότι δεν θα ανεχτεί στο εξής αμφισβήτηση των κεντρικών επιλογών της Κουμουνδούρου.

Βάζουμε φρένο – Είμαι κάθετος

«Δεν εγκαταλείπουμε, αντίθετα δυναμώνουμε τις προσπάθειες για τη διεύρυνση του κόμματος. Για να είναι και οργανωτικά, όπως και ιδεολογικά και πολιτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το μεγάλο κόμμα, ο κορμός, της δημοκρατικής πλειοψηφίας.

Ξεπερνάμε το «σοκ» του lock down και επιστρέφουμε με νέα δύναμη στην επαφή μας με τον κόσμο που αγωνιά, προβληματίζεται, δυσκολεύεται σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης.

Βάζουμε φρένο -και σ’ αυτό θα είμαι κάθετος- στα λίγα μεν, αλλά ικανά να κάνουν μεγάλη ζημιά, με την πολλαπλασιαστική δύναμη των εχθρικών ΜΜΕ, προβλήματα συμπεριφοράς» υπογραμμίζει με νόημα ο κ. Τσίπρας.

Ταξικό ήθος

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζει περιπτώσεις όπως του Δημήτρη Παπαδημούλη και το σάλο που προκάλεσε στα social media το πόθεν έσχες του απ’ όπου προέκυπτε αύξηση της ακίνητης περιουσίας του ευρωβουλευτή κατά το 2018, ή του Πάνου Σκουρλέτη και των καταγγελιών του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για νεοαυριανισμό φιλικών προς το κόμμα εντύπων.

«Δεν ξεχνάμε το ταξικό ήθος, ας μου επιτραπεί να την χαρακτηρίσω έτσι, που πάντα χαρακτήριζε τους αριστερούς, ακόμα και σε στρατοδικεία, φυλακές, και εξορίες. Σημαίνει ότι φροντίζουμε πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα, είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις, είτε βέβαια σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας, και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναδεικνύεται και ο διακαής πόθος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει απόλυτα στο χώρο της κεντροαριστεράς κάνοντας εκ νέου επίθεση φιλίας προς το ΚΙΝΑΛ.

Δημοκρατική πλειοψηφία – Νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας μιλάει εξ’ ονόματος της Αριστεράς αλλά και της «προοδευτικής παράταξης», τοποθετεί τον «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» σε «κορμό» της δημοκρατικής πλειοψηφίας, ενός «δημοκρατικού μπλοκ αλλαγής και προόδου», ενώ δηλώνει με νόημα ότι δεν τον αφήνει αδιάφορο η ρητορική του ΚΙΝΑΛ το τελευταίο διάστημα.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μέσω του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνομιλήσει με τα κοινωνικά εκείνα στρώματα (εργαζόμενοι-μικρομεσαίοι) οι οποίοι πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Δεν μπορώ να πω ότι μας αφήνει αδιάφορους η νέα ρητορική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ για μια Σοσιαλδημοκρατία απαλλαγμένη από τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές προσεγγίσεις. Μια τέτοια Σοσιαλδημοκρατία θα είναι πράγματι χρήσιμη και στην Ευρώπη αλλά προφανώς και στην Ελλάδα. Ώστε, σε μια προγραμματική πορεία συγκλίσεων με τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας, να διαμορφωθούν οι όροι ενός εναλλακτικού δρόμου απέναντι στη συντήρηση και τον νεοφιλελευθερισμό. Στην Ευρώπη ήδη ανιχνεύουμε αυτούς τους όρους, συνεργαζόμενοι με δυνάμεις της αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας. Γιατί όχι και στην Ελλάδα, αν πραγματικά την εννοούν αυτή τη νέα ρητορική;».

Ο κ. Τσίπρας συνδυάζει αυτά τα ανοίγματα με το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική ενώ σε ότι αφορά το σενάριο των πρόωρων εκλογών κατηγορεί για κυνισμό τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος οποτεδήποτε και αυτές γίνουν.

Πάντως τα ανοίγματα αυτά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν την οργή του ΚΙΝΑΛ και είναι χαρακτηριστικό ότι σχολιάζονται αρνητικά από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος χαρακτήρισε αντιγραφή των προτάσεων του ΚΙΝΑΛ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις ιδέες που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

Κόπι πάστε

Μάλιστα ο κ. Βλάχος ειρωνεύτηκε την αντιγραφή αυτή χρησιμοποιώντας μια έκφραση του Παύλου Πολάκη ο οποίος παλιότερα είχε αποκαλέσει το «copy paste» (κόπι πέιστ) ως «κόπι πάστε».

«Το “κόπι-πάστε” του κ. Τσίπρα καλά κρατεί, πρόκειται για αντιγραφή. Εμείς από τις αρχές Απριλίου καταθέσαμε ένα πρόγραμμα, το οποίο επικαιροποιήσαμε και παρουσιάσαμε την προηγουμένη εβδομάδα, με τίτλο “Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία.

Είναι η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στην πανδημική κρίση. Επειδή η προηγούμενη πρόταση του κ. Τσίπρα “πήγε άπατη”, καθώς στηριζόταν σε ένα λεφτόδεντρο και οι πολίτες δεν το πίστεψαν, επανέρχεται αντιγράφοντας τα συνθήματα και το πνεύμα του δικού μας προγράμματος» ανέφερε ο κ. Βλάχος μιλώντας στον Σκάι.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024