Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που έχουμε συνηθίσει

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που έχουμε συνηθίσει

Ο Τζον Κόατες τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δε θα είναι όπως τους γνωρίζαμε μετά την εξάπλωση του κοροναϊού

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αντιμετωπίζουν «πραγματικά προβλήματα» στη διοργάνωση των Αγώνων τον επόμενο χρόνο συνεπεία της πανδημίας του κοροναϊού, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος των Ολυμπιακών Αγώνων, Τζον Κόατες.

«Έχουμε πραγματικά προβλήματα, επειδή έχουμε αθλητές που θα προέρχονται από 206 διαφορετικά έθνη» δήλωσε ο Κόατες, πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργανώθηκε από την Αυστραλία News Corp, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους πολυμέσων της Αυστραλίας, με περισσότερους από 8.000 υπαλλήλους σε εθνικό επίπεδο και περίπου 3.000 δημοσιογράφους.

«Χθες υπήρξαν 10.000 νέα κρούσματα στη Βραζιλία. Πολύ λίγες χώρες είναι τόσο προχωρημένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο η Αυστραλία. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (Σίνζο) Άμπε λέει ότι οι Αγώνες μπορεί να γίνουν μόνο το 2021. Δεν μπορούμε να τους αναβάλουμε ξανά και πρέπει να υποθέσουμε, να έχουμε ως επιλογή, ότι δε θα υπάρξει εμβόλιο ή, εάν υπάρχει εμβόλιο, δε θα να είναι αρκετό για κοινή χρήση σε όλο τον κόσμο».

Το Μάρτιο η ΔΟΕ και η ιαπωνική κυβέρνηση έλαβαν την- άνευ προηγουμένου απόφαση -να μεταθέσουν τους Αγώνες, οι οποίοι επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άτομα και έχει σκοτώσει περίπου 334.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με χώρες όπως η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες να αγωνίζονται καθημερινά με χιλιάδες νέα κρούσματα.

Ο Κόατες είπε ότι οι διοργανωτές των Αγώνων πρέπει να αρχίσουν να προγραμματίζουν τον Οκτώβριο τα σχέδια για τους «πολύ διαφορετικούς» Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κοροναϊός εξαλείφεται.

«Μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι περιορίζεται αλλά δεν εξαλείφεται, τότε θα αρχίσουμε να δουλεύουμε, και το προετοιμάζουμε τώρα, τα διαφορετικά σενάρια για τους Αγώνες» είπε.

«Καραντίνα στο Ολυμπιακό Χωριό; Όλοι οι αθλητές όταν φτάνουν εκεί πηγαίνουν σε καραντίνα; Περιορίζουμε την ύπαρξη θεατών στους χώρους; Διαχωρίζουμε τους αθλητές από τη μικτή ζώνη όπου βρίσκονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Θα έχουμε μια ολόκληρη σειρά σεναρίων που θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε φέτος, με βάση το ότι οι Αγώνες θα γίνουν τον επόμενο χρόνο. Αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικοί Αγώνες από αυτούς που έχουμε συνηθίσει».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024