Ο ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση σε σχέση με την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα σταθεροποιείται σταδιακά, ιδιαίτερα στη Μόσχα (στην οποία τα κρούσματα φθάνουν τις 16.460 επί συνόλου 308.705), και πως η κατάσταση αυτή μας κάνει, όπως είπε, «να είμαστε ήρεμα αισιόδοξοι».

Ο Μιχαήλ Μισούστιν ανέφερε ότι πρώτη φορά η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν υπερέβη το 3% και πως πρώτη φορά ο αριθμός των ασθενών που πήραν εξιτήριο ήταν μεγαλύτερος του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στο διάστημα αυτό.

Στη χώρα, δήλωσε, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 7 εκατομμύρια τέστ κοροναϊού, ενώ καθημερινά γίνονται τεστ σε 200.000 πολίτες.

Ο ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι σήμερα είναι διαθέσιμες 164.000 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων των 24.700 στις μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται 100.000 κλίνες και λιγότερες από 3.000 στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο ρώσος πρωθυπουργός, αναφερόμενος επίσης στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε 17 περιφέρειες της Ρωσίας, είπε αυτή γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η άρση αυτή πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή, ώστε να μην είναι επιβλαβής για την εύθραυστη ισορροπία που έχει επιτευχθεί.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο