Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έχασε την πλειοψηφία στη βουλή ο Μακρόν

Έχασε την πλειοψηφία στη βουλή ο Μακρόν

Το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν έχασε την πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση με τη διαμόρφωση μιας νέας «αντιμακρονικής» πολιτικής ομάδας. Το όνομα αυτής «Οικολογία Δημοκρατία Αλληλεγγύη».

Από μέρες βούιζαν οι φήμες, τελικά σήμερα έγινε: Ο Μακρόν έχασε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο καθώς μια ένατη πολιτική ομάδα διαμορφώθηκε επισήμως από πρώην μέλη του κόμματός του, με το όνομα «Οικολογία Δημοκρατία Αλληλεγγύη».

Αποτελείται από 17 πρώην «Μακρονικούς» βουλευτές, με συνέπεια το κόμμα LREM του Μακρόν να πέσει στους 288 βουλευτές -έναν βουλευτή λιγότερο από την πλειοψηφία. Ανάμεσα στους «αντάρτες», μέλος του νέου προεδρείου είναι και ο υποψήφιος για το Δημαρχείο Παρισίων, ο γνωστός μαθηματικός Σεντρίκ Βιλανί.

Πολιτική με «πιο ανθρώπινο χαρακτήρα»

Η νέα αυτή ομάδα δηλώνει ως «ομάδα μειοψηφίας» με την ανεξαρτησία «να ψηφίζει τις κυβερνητικές προτάσεις όταν τις θεωρεί σωστές και να τις απορρίπτει όταν δεν συμφωνεί». Στόχος της είναι να δοθεί «πιο ανθρώπινος χαρακτήρας και μεγαλύτερη προστασία στην καθημερινότητα των Γάλλων».

Τα περισσότερα μέλη έχουν αριστερή προέλευση και διαφωνούν με τη δεξιόστροφη πολιτική της κυβέρνησης. Νέα αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα επομένως για τους Μακρονικούς, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανάγκη για στενότερη συνεργασία με τους παραγκωνισμένους έως πρότινος κεντροδεξιούς εταίρους, το κόμμα «Modem » του Φρανσουά Μπαϊρού και το κόμμα «Agir», τα οποία συνέβαλαν στην εκλογή του Μακρόν το 2017.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024