Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: Η καραντίνα στη Βρετανία δεν ισχύει για τους Γάλλους ταξιδιώτες

Μακρόν: Η καραντίνα στη Βρετανία δεν ισχύει για τους Γάλλους ταξιδιώτες

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα επιβληθεί καραντίνα στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Γαλλία.

Η Γαλλία θα εξαιρεθεί από τους κανόνες για την καραντίνα που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, για όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν της βρετανικής και γαλλικής κυβέρνησης, το οποίο εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπόρις Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη διαχείρισης του κινδύνου νέων μεταδόσεων που θα προκύπτουν από το εξωτερικό, τη στιγμή που ο ρυθμός του κοροναϊού μειώνεται εσωτερικά. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος συμφώνησαν να συνεργαστούν για την προώθηση κατάλληλων μέτρων στα σύνορα. Αυτή η συνεργασία είναι ιδιαίτερα αναγκαία για την διαχείριση των κοινών μας συνόρων. Δεν θα εφαρμόζονται μέτρα καραντίνας σε ταξιδιώτες που έρχονται από τη Γαλλία σε αυτό το στάδιο. Οποιαδήποτε μέτρα σε κάθε πλευρά θα λαμβάνονται με συντονισμένο και αμοιβαίο τρόπο. Θα δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις που θα διασφαλίζει αυτή τη διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες» αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, στις ανακοινώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα είπε ότι για να αποφευχθούν τυχόν εισαγόμενες επαναμολύνσεις από τον νέο κοροναϊό «θα έρθει σύντομα η ώρα… να επιβληθεί καραντίνα σε ανθρώπους που έρχονται αεροπορικώς στη χώρα».

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα επιβληθεί καραντίνα στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Γαλλία.

Το Παρίσι είχε ανακοινώσει στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι τα μέτρα καραντίνας και απομόνωσης δεν θα ισχύουν προς το παρόν σε ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τη Βρετανία.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024