Χορτόπιτα με κατσικίσιο τυρί
Μια εύκολη πίτα αρωματισμένη με μυρώνια και άνηθο
Προετοιμασία 20′ Ψήσιμο 60′
ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)
Για το κουρκούτι
700 γρ. αλεύρι
900 ml νερό
100 ml ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το ταψί
Αλάτι
Για τη «γέμιση»
4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κιλό άγρια χόρτα καθαρισμένα
100 ml ελαιόλαδο
1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
250 γρ. κατσικίσιο τυρί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το κουρκούτι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι και τα χόρτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μισό κουρκούτι. Στη συνέχεια, στρώνουμε τη γέμιση και μετά το άλλο μισό κουρκούτι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά.
- ΕΕ: Πράσινο φως από το Συμβούλιο για ποινικοποίηση πράξεων βίας κατά των γυναικών
- Τεχνικές νέου τύπου και POS στο κυνήγι της φοροδιαφυγής
- Δήμαρχος Τεμπών: Ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον τουρισμό
- Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ
- Στην Ηγουμενίτσα ο Κασσελάκης: Η Ελλάδα υστερεί στην ηθική πολιτική (vid)
- Βλαντιμίρ Πούτιν: Ορκίστηκε για την πέμπτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας