Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μια όμορφη μέρα στην Ιταλία - Οι πολίτες «ανακαλύπτουν» ξανά το φαγητό και το ποτό

Μια όμορφη μέρα στην Ιταλία – Οι πολίτες «ανακαλύπτουν» ξανά το φαγητό και το ποτό

Οι Ιταλοί αισθάνονται περισσότεροι ελεύθεροι με το άνοιγμα των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, καθώς η χώρα προσπαθεί να επανεκκινήσει την οικονομία της εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού

Για πολλούς, η επίσκεψη σε μπαρ και εστιατόρια της Ιταλίας τη Δευτέρα μετά lockdown 10 εβδομάδων ισοδυναμεί με τον τερματισμό ενός αυστηρού… διατροφικού καθεστώτος.

«Μπορώ να νιώσω την πληρότητα της γεύσης πολύ περισσότερο» λέει ο Σάντρο Ουρμπάνι καθώς πίνει ένα ποτήρι λευκό κρασί έξω από το Caffè Barrique στην πόλη Ορβιέτο της Ούμπρια. «Είναι σαν να έχω κάνει δίαιτα τους τελευταίους μήνες και ξαφνικά μπορώ να φάω ένα κομμάτι σαλάμι».

Οι Ιταλοί αισθάνονται περισσότεροι ελεύθεροι με το άνοιγμα των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, καθώς η χώρα προσπαθεί να επανεκκινήσει την οικονομία της εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμά του, οι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν φαγητό και ποτό σε πακέτο από τις 4 Μαΐου, ωστόσο τώρα μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ και το φαγητό τους στα μαγαζιά, τηρώντας πάντα τα μέτρα φυσικής απόστασης.

Στη Ρώμη, το San Marcello, ένα μικρό καφέ-μπαρ  κοντά στη Φοντάνα ντι Τρέβι, υποδέχτηκε κάποιους από τους τακτικούς του πελάτες.

«Ήταν χαρούμενοι που μπορούσαν να έρθουν και να πιουν τον καφέ σε ένα σωστό φλιτζάνι στο μπαρ» δηλώνει ο υπεύθυνος της επιχείρησης. «Μπορούμε ωστόσο να επιτρέψουμε μόνο τρία άτομα εντός του μαγαζιού κάθε φορά, οπότε προς το παρόν θα σερβίρουμε μόνο σνακ και ποτά στο μπαρ σε εξωτερικό χώρο».

Λιγότερη κίνηση στα εστιατόρια

Καθώς στα καφέ-μπαρ υπήρχε μεγάλη προσέλευση πελατών, η πρώτη μέρα άρσης των περιορισμών στα εστιατόρια κινήθηκε σε πιο ήπια επίπεδα, καθώς πολλά ακόμη παραμένουν κλειστά.

«Είχαμε περίπου έξι πελάτες κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος» δήλωσε η Chiara Gargioli, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης. «Πρόκειται για ένα μικρό αριθμό, αλλά ήταν εντάξει».

Σημειώνεται πως η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε εθνικούς περιορισμούς στις αρχές Μαρτίου, επιτρέποντας μόνο μια πρώτη χαλάρωση των κανόνων στις 4 Μαΐου.

Η σημερινή ημέρα σηματοδότησε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο δρόμο προς την ανάκαμψη, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ανοίξει τα σύνορα της Ιταλίας με την Ευρώπη και θα επιτρέψει τα ταξίδια από τις 3 Ιουνίου.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024