Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Νέα Ζηλανδία : Ένα «ψηφιακό ημερολόγιο» θα βοηθά τους πολίτες να καταγράφουν τις κινήσεις τους

Κοροναϊός – Νέα Ζηλανδία : Ένα «ψηφιακό ημερολόγιο» θα βοηθά τους πολίτες να καταγράφουν τις κινήσεις τους

Η Νέα Ζηλανδία θα εγκαινιάσει την Τετάρτη μια εφαρμογή που θα βοηθά τους πολίτες να καταγράφουν τις κινήσεις τους, καθώς η χώρα χαλαρώνει το lockdown που επιβλήθηκε με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού

Η Νέα Ζηλανδία θα εγκαινιάσει την Τετάρτη μια εφαρμογή που θα βοηθά τους πολίτες να καταγράφουν τις κινήσεις τους, καθώς η χώρα χαλαρώνει το lockdown που επιβλήθηκε με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν, δήλωσε ότι η εφαρμογή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα «ψηφιακό ημερολόγιο» μέσω του οποίου οι πολίτες θα καταγράφουν τις κινήσεις τους, ενώ πρόσθεσε ότι τα δεδομένα δε θα γνωστοποιούνται σε κανέναν και θα τα γνωρίζει μόνο ο χρήστης.

«Είναι για την περίπτωση που στο μέλλον βρεθείτε θετικοί στην Covid-19, ώστε να έχετε ένα ημερολόγιο να σας λέει πού πήγατε» εξήγησε η Άρντερν στους δημοσιογράφους από το Ουέλινγκτον.

«Είναι για εσάς, είναι στη δική σας συσκευή, τα δεδομένα και οι πληροφορίες είναι δικά σας» πρόσθεσε.

Η Νέα Ζηλανδία χαλάρωσε λίγο στα τέλη Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει και μείωσε την προηγούμενη εβδομάδα στο «Επίπεδο 2» το συναγερμό στη χώρα λόγω της Covid-19, επιτρέποντας σε δημόσιους χώρους, όπως παιδικές χαρές, να ανοίξουν και πάλι, αλλά και στα εστιατόρια και τα καφέ να επαναλειτουργήσουν τηρώντας αυστηρά τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Τα σχολεία της χώρας άνοιξαν επίσης σήμερα έπειτα από σχεδόν δύο μήνες.

Είκοσι ένας άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κοροναϊό στη Νέα Ζηλανδία από τις 28 Φεβρουαρίου, όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Σε γενικές γραμμές, η Νέα Ζηλανδία, όπως και η γειτονική της Αυστραλία, έχει αποφύγει τη μεγάλη εξάπλωση της επιδημίας, αλλά και τους πολλούς θανάτους.

Η Νέα Ζηλανδία, που μετρά 5 εκατομμύρια κατοίκους, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα νέο κρούσμα του κοροναϊού σήμερα, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να μειώνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, αφού έφθασε στην κορύφωσή του στις αρχές Απριλίου.

Μέχρι στιγμής, το Μάιο στη χώρα έχουν καταγραφεί μόλις 19 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό των μολύνσεων να είναι περίπου 1.500, ενώ επτά συγκεκριμένες ημέρες αυτόν το μήνα δεν υπήρξε καμία νέα μόλυνση.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024