Η αισιοδοξία που επικρατεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη με τη σταδιακή επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας ευνόησε σήμερα, Δευτέρα, και την αγορά ομολόγων.

Σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης παρόλο που οι προβλέψεις για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν είναι αισιόδοξες, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν.

Κάτω από το 2% η απόδοση του 10ετούς

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κάτω από το 2% έως το 1,98%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 48 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 34 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,99%, από 2,02% την Παρασκευή, έναντι -0,49% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,48% από 2,55% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Ανοδικά κινείται το ευρώ

Στην αγορά ανοδικά κινείται το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται έναντι του δολαρίου νωρίς το απόγευμα στα 1,0857 δολ. από τα 1,0815 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Αρνητική επίπτωση έχουν στο δολάριο τα δυσμενή στοιχεία που ανακοινώνονται για την οικονομία των ΗΠΑ και η ιδιαίτερα επεκτατική πολιτική της Fed.

Ο πρόεδρος της, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας, η οικονομία σταδιακά θα παρουσιάσει ανάκαμψη από το β΄ εξάμηνο του έτους.

Είναι ενδεικτικό ότι οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα παρουσίασαν τον Απρίλιο μηνιαία υποχώρηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων και κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση (-16,4%) από καταγραφής των στοιχείων το 1992.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0832 δολ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο