Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πετρέλαιο : Άλμα καταγράφουν οι τιμές του αργού, άνω των 32 δολ. το βαρέλι

Πετρέλαιο : Άλμα καταγράφουν οι τιμές του αργού, άνω των 32 δολ. το βαρέλι

Στην άνοδο των τιμών συμβάλει το γεγονός ότι οι παραγωγοί στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, συνεχίζουν τις περικοπές στην παραγωγή προκειμένου να επανισορροπήσουν την αγορά, αλλά σαφώς και η αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης μετά την σταδιακή άρση των lockdown στον πλανήτη.

Τα 32 δολ. το βαρέλι ξεπερνά σήμερα, Δευτέρα, η τιμή του αμερικανικού αργού, για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες, ενώ σε υψηλό μηνός κινείται και η τιμή του Brent.

Στην αλλαγή πορείας των τιμών συμβάλει το γεγονός ότι οι παραγωγοί στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, συνεχίζουν τις περικοπές στην παραγωγή προκειμένου να επανισορροπήσουν την αγορά, αλλά σαφώς και η αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης μετά την σταδιακή άρση των lockdown στον πλανήτη.

Ήδη η ζήτηση για «μαύρο χρυσό» από πλευράς Κίνας επαναπροσεγγίζει τα προ κορονοϊού επίπεδα, συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών.

«Η αισιοδοξία για την ζήτηση στην εξίσωση του πετρελαίου βοηθά να αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές, με τη ζήτηση για βενζίνη να ανακάμπτει καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού», δήλωσε αναλύτρια της Rystad Energy.

Σε υψηλό διμήνου το αργό

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται σημαντικά πάνω από 10% ξεπερνώντας τα 32,7 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου λήγει αύριο, Τρίτη, αλλά είναι λίγες οι ενδείξεις ότι θα επαναληφθεί η ιστορική βουτιά κάτω από το μηδέν που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα την παραμονή της λήξης του συμβολαίου του Μαΐου.

Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 2,03 δολαρίων ή 6,2% στα 34,53 δολάρια το βαρέλι αργά το μεσημέρι, το υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Απριλίου.

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024