Στην άνοδο των τιμών συμβάλει το γεγονός ότι οι παραγωγοί στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, συνεχίζουν τις περικοπές στην παραγωγή προκειμένου να επανισορροπήσουν την αγορά, αλλά σαφώς και η αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης μετά την σταδιακή άρση των lockdown στον πλανήτη.

Τα 32 δολ. το βαρέλι ξεπερνά σήμερα, Δευτέρα, η τιμή του αμερικανικού αργού, για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες, ενώ σε υψηλό μηνός κινείται και η τιμή του Brent.

Στην αλλαγή πορείας των τιμών συμβάλει το γεγονός ότι οι παραγωγοί στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, συνεχίζουν τις περικοπές στην παραγωγή προκειμένου να επανισορροπήσουν την αγορά, αλλά σαφώς και η αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης μετά την σταδιακή άρση των lockdown στον πλανήτη.

Ήδη η ζήτηση για «μαύρο χρυσό» από πλευράς Κίνας επαναπροσεγγίζει τα προ κορονοϊού επίπεδα, συμβάλλοντας στην άνοδο των τιμών.

«Η αισιοδοξία για την ζήτηση στην εξίσωση του πετρελαίου βοηθά να αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές, με τη ζήτηση για βενζίνη να ανακάμπτει καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού», δήλωσε αναλύτρια της Rystad Energy.

Σε υψηλό διμήνου το αργό

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται σημαντικά πάνω από 10% ξεπερνώντας τα 32,7 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου λήγει αύριο, Τρίτη, αλλά είναι λίγες οι ενδείξεις ότι θα επαναληφθεί η ιστορική βουτιά κάτω από το μηδέν που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα την παραμονή της λήξης του συμβολαίου του Μαΐου.

Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 2,03 δολαρίων ή 6,2% στα 34,53 δολάρια το βαρέλι αργά το μεσημέρι, το υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr