Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ ανοίγουν τις πόρτες τους ξανά για το κοινό τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι υπό αυστηρά μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο στη τρίτη αυτή φάση άρσης των μέτρων προβλέπεται επίσης η έναρξη των κινηματογραφικών γυρισμάτων και οι πρόβες πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Όσον αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους που θα ανοίξουν 18 Μαΐου η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται με βάση τους κανόνες που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου και να εισέρχονται στο χώρο σε ομάδες συγκεκριμένων ατόμων ανά ώρα.

Για όλους όσους εισέρχονται στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Όσον αφορά την ροή εισόδου και εξόδου του κοινού θα υπάρξει ειδική διαδικασία που ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες στους αρμόδιους, όπως και οι ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής.

Πρόβες – Κινηματογραφικά γυρίσματα

Πρόβες και κινηματογραφικά γυρίσματα μπορούν να ξεκινήσουν από 18 Μαΐου αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι ανάλογες αποστάσεις.

Σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός και εξαερισμός, όπου αυτό είναι δυνατόν (επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοικτού κυκλώματος).

Στους κλειστούς χώρους πρέπει να γίνονται απολυμάνσεις (διάλυμα χλωρίνης 10:1) πριν και μετά το τέλος κάθε πρόβας / γυρίσματος

Τα είδη ατομικής προστασίας που συστήνεται να χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι είναι προστατευτική μη ιατρική μάσκα, αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα για τα χέρια και προστατευτική προσωπίδα (στις πρόβες)

Θα πρέπει να τηρηθούν ειδικοί κανόνες για μακιγιάζ, κομμωτήριο, βεστιάριο, εξοπλισμό κ.λπ.

Στα ζωολογικά πάρκα και τους Βοτανικούς κήπους οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο. Δεν θα επιτρέπονται οι παραστάσεις, ενώ θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο