Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Τοπαλούδη: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου - Υψηλοί τόνοι στη δίκη

Δολοφονία Τοπαλούδη: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου – Υψηλοί τόνοι στη δίκη

Η ώρα της κρίσης για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 19χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018, έφτασε.

Η ώρα της κρίσης για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 19χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018, έφτασε.

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Μαρία Χρυσού, θα ανακοινώσει την ετυμηγορία στην οποία θα έχουν καταλήξει οι τέσσερις ένορκοι και οι τρεις τακτικοί δικαστές, οι οποίοι αποτελούν τη σύνθεση του δικαστηρίου.

Η απάντηση της εισαγγελέως στις επικρίσεις

Το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε η εισαγγελέας της έδρας.

Η κ. Αριστοτελεία Δόγκα απάντησε στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρη Βερβεσού, αναφέροντας ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα και ότι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», δήλωσε.

Ωστόσο, νωρίτερα έκανε λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού».

Έντεση και υψηλοί τόνοι

Η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη διεξήχθη σε τεταμμένο κλίμα, μετά την άφιξη εντός του δικαστηρίου του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, κ. Γιώργου Κλεφτοδήμου.

Σε συνέχεια της καταγγελίας του προέδρου της Ολομέλειας  Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού -που ζητά πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου- ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όπως είπε όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως που αφορούν στο ρόλο των συναδέλφων του.

Έχοντας στο χέρι του την ανακοίνωση του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος ανέφερε ότι οι εκφράσεις της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους».

Η πρόεδρος επιχείρησε να επιβάλει την τάξη επισημαίνοντας στον σύμβουλο ότι δεν έχει τον λόγο και ότι «υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας, δεν είναι εδώ ο κατάλληλος τόπος»:

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος

Κλεφτοδήμος: εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελώς

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής

Στη συνέχεια σημειώθηκε ένταση στο ακροατήριο όπου κάποιοι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν όπως και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για τη διαμαρτυρία των δικηγόρων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε αμέσως να αποχωρήσουν από το δικαστήριο όσοι φωνάζουν και έδωσε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Η δίκη συνεχίστηκε κανονικά μετά την προσωρινή διακοπή με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί από τους δικηγόρους να παραμείνουν στα θέματα της δίκης. Η εισαγγελέας ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή και πήρε, όπως είπε, την εντολή να μείνει.

Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών καλεί την Παρασκευή στις 11:30 η φεμινιστική ομάδα «Καμιά Ανοχή».

«Ποτέ δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη. Δεν θα αντεχτούμε τίποτα λιγότερο από την καταδίκη των κατηγορουμένων» αναφέρει το κάλεσμα.

«Και δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να σβήσουμε από την ιστορία όλες τις λέξεις που μας πλήγωσαν, κακοποίηση, βιασμός, γυναικοκτονία, σεξισμός, πατριαρχία, καταπίεση, εκμετάλλευση.

Δεν είμαστε υστερικές. Είμαστε ιστορικές. Ιστορία ερχόμαστε».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024