Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Σύγχυση με το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για άρση του lockdown

Κοροναϊός: Σύγχυση με το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για άρση του lockdown

Εξηγήσεις για το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της πανδημίας του κοροναϊού κλήθηκε να δώσει ο Μπόρις Τζόνσον, με τους Εργατικούς να τον κατηγορούν ότι απέτυχε να είναι σαφής και να δώσει τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται

Εξηγήσεις για το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της πανδημίας του κοροναϊού κλήθηκε να δώσει ο Μπόρις Τζόνσον, με τους Εργατικούς να τον κατηγορούν ότι απέτυχε να είναι σαφής και να δώσει τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν συστήνουν σε «όσους δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, να μιλήσουν στον εργοδότη τους για να επιστρέψουν στη δουλειά».

«Μπορείτε να εργαστείτε και να ασκηθείτε όσο θέλετε» υποστήριξε, προσθέτοντας πως «μπορείτε να συναντήσετε ένα άτομο έξω από το σπίτι σας – υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνετε σε απόσταση δύο μέτρων».

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αλλάξει το μήνυμα «παραμονή στο σπίτι», επιμένοντας ότι η «επιφυλακή» είναι η σωστή λέξη για τη χώρα. Προσπάθησε δε, να εξηγήσει το μήνυμα, το οποίο επικρίθηκε από πολλούς, λέγοντας ότι «ζητάμε από τους ανθρώπους να μείνουν σε εγρήγορση… για τη συντριπτική πλειοψηφία σημαίνει ότι μένουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ερωτηθείς πώς οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους αν τα σχολεία είναι κλειστά και δεν υπάρχει διαθέσιμη παιδική μέριμνα, υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε να αρχίσουμε να ανοίγουμε δημοτικά σχολεία το νωρίτερο μέχρι την 1η Ιουνίου» προσθέτοντας πως «αν οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση για φροντίδα των παιδιών, τότε νομίζω ότι είναι δίκαιο να το θεωρήσουμε ως προφανές εμπόδιο στη δυνατότητά τους να επιστρέψουν στη δουλειά».

«Είμαι βέβαιος ότι οι εργοδότες θα συμφωνήσουν με αυτό» συνέχισε.

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τη δημιουργία εμβολίου

Παράλληλα, ο βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδεχόμενο να μην υπάρξει εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

«Ελπίζω, ελπίζω, ελπίζω πως θα αποκτήσουμε ένα εμβόλιο και πραγματικά ακούω μερικά πολύ ενθαρρυντικά πράγματα για το τι συμβαίνει στην Οξφόρδη. Αυτό ωστόσο δεν είναι εγγυημένο. Πιστεύω πως έχω δίκιο, όταν λέω πως ακόμα και μετά από 18 χρόνια δεν έχουμε εμβόλιο για τον SARS. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς δραστηριότητας, στην προσπάθεια να κατασκευάσουμε ένα εμβόλιο» δήλωσε ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, ήταν πιο αισιόδοξος σε αυτό το θέμα.

«Νομίζω πως δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς πως θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα εμβόλιο, είναι μια δύσκολη αποστολή. Θα πω ωστόσο πως υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα ανάπτυξης εμβολίου σε όλο τον κόσμο, τα οποία σημειώνουν πρόοδο, υπάρχουν ορισμένα που βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών τώρα, οπότε ως εδώ καλά. Νομίζω πως οι πιθανότητες είναι λίγο μεγαλύτερες από πριν στο να αποκτήσουμε εμβόλιο» δήλωσε ο Βάλανς.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024