Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: «Πυρά» Εργατικών κατά Τζόνσον για το σχέδιο άρσης των μέτρων

Κοροναϊός: «Πυρά» Εργατικών κατά Τζόνσον για το σχέδιο άρσης των μέτρων

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, όπου ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το αναλυτικό του σχέδιο, ο Κιέρ Στάρμερ τόνισε ότι τα μέτρα, όπως παρουσιάστηκαν αρχικά χθες, προκάλεσαν μεγάλη σύγχυση και ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σαφήνεια και διαβεβαιώσεις

Μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα μετά την παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης για την σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, απηύθυνε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιέρ Στάρμερ, ο οποίος κατηγόρησε τον βρετανό πρωθυπουργό ότι απέτυχε να είναι σαφής και να δώσει τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, όπου ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το αναλυτικό του σχέδιο, ο Κιέρ Στάρμερ τόνισε ότι τα μέτρα, όπως παρουσιάστηκαν αρχικά χθες, προκάλεσαν μεγάλη σύγχυση και ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σαφήνεια και διαβεβαιώσεις.

Συγκεκριμένα, ζήτησε διευκρινίσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, αλλά και στις μετακινήσεις τους, για την φροντίδα των παιδιών και την επιστροφή τους στο σχολείο, την εφαρμογή του σχεδίου καραντίνας στις αφίξεις και για το εάν οι αλλαγές αφορούν τελικά μόνο την Αγγλία.

Νέα πυρά κατά Τζόνσον

Αργότερα, σε δικό του ξεχωριστό μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω του BBC, επανέλαβε την ίδια τοποθέτηση ότι το σχέδιο για το τι θα ακολουθήσει μετά τους περιορισμούς, θα πρέπει να περιλαμβάνει «σαφείς οδηγίες».

Και σε αυτό το μήνυμα, ο επικεφαλής των Εργατικών επεσήμανε ότι όλοι όσοι επιστρέψουν στην εργασία τους θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα είναι ασφαλείς, ότι έχουν τελειώσει τα προβλήματα με τον προστατευτικό εξοπλισμό, ότι αντιμετωπίζονται τα θέματα στα κέντρα φροντίδας, ότι όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαγνωστικά τεστ κ.α.

Επανέλαβε τη δέσμευσή του να συνεργαστεί εποικοδομητικά με την κυβέρνηση προς το εθνικό συμφέρον και ότι μετά το τέλος της κρίσης, των απωλειών και των θυσιών, δεν θα πρέπει να υπάρξει «επιστροφή στα συνηθισμένα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024