Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Εντάχθηκε στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο η ρύθμιση-τροπολογία της Νίκης Κεραμέως για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την με ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης των μαθημάτων. Τι προβλέπει η τροπολογία. Υπήρξε διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαντά το υπουργείο Παιδείας στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που τη θεωρούν αντιστυνταγματική

Ειδική ρύθμιση-τροπολογία για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη, κατέθεσε η υπουργός Παιδείας ν Νίκη Κεραμέως στο νομοσχέδιο για τη «Βελτίωση της Μεταναστευτικής Νομοθεσίας».

Βιντεοσκόπηση των μαθημάτων

Η εν λόγω τροπολογία προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα που διαφωνεί με βιντεοσκόπηση των μαθημάτων και την on line μετάδοσή τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «η ρύθμιση προβλέπει  εκτενέστερο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ιδιαίτερα, δε, τώρα που προχωρούμε σε σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, με δυνατότητα για κάποιους μαθητές να απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους.

Ειδικότερα, προβλέπεται, όπως είχε αναγγελθεί, η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου. Μέριμνα του Υπουργείου είναι να μην μείνει κανείς μαθητής πίσω, να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές που πρέπει να παραμείνουν σπίτι.

Επιπλέον, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών).

Αντισυνταγματική

Επισημαίνεται ότι η διάταξη συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στις ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επίσης η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας «ρυθμίζει εκτενέστερα το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπορούν να τη λάβουν, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του προϊσταμένου τους, ήτοι του διευθυντή».

Επισημαίνεται ότι η ΟΛΜΕ έχει προειδοποιήσει με προσφυγή στα δικαστήρια θεωρώντας αντισυνταγματική τη ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η με ηλεκτρονικά μέσα μετάδοση του μαθήματος για όσους μαθητές δεν μπορούν να παραστούν στο μάθημα.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024