Κεραμέως: Προαιρετική η χρήση μάσκας στα σχολεία – Τι θα γίνει με τα δημοτικά
Όπως τόνισε η υπουργός, τα σχολεία ανοίγουν γιατί τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα, τώρα που έχουμε περισσότερα στοιχεία και το γνωρίζουμε.
Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και τα μέτρα προστασίας τους μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Όπως τόνισε η υπουργός, τα σχολεία ανοίγουν γιατί τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα, τώρα που έχουμε περισσότερα στοιχεία και το γνωρίζουμε.
«Πήραμε σκληρά μέτρα για να επανέλθουμε νωρίς. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τα παιδιά από τη βίαιη διακοπή από την εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστροφή τους στα σχολεία και στην κανονικότητα» τόνισε η υπουργός και σημείωσε ότι είναι αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη των παιδιών η επιστροφή στα σχολεία.
Η κ. Κεραμέως ενημέρωσε ότι ήδη έχουν σταλεί αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία, ενώ έχουν γίνει ενέργειες για τον καθαρισμό των σχολείων, τον φυσικό αερισμό των αιθουσών και την ασφάλεια των παιδιών στα διαλείμματα.
«Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση απολύμανσης στα σχολεία γιατί παρέμειναν κλειστά. Χρειάζεται ο σχολαστικό καθαρισμός» δήλωσε η υπουργός σε ερώτηση για την αναγκαιότητα των συνεχών απολυμάνσεων και πρόσθεσε ότι οι δήμοι θα χρησιμοποιήσουν έξτρα προσωπικό από άλλες δομές σε αναστολή για να καθαρίζει τα σχολεία.
Η ίδια τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν χθες για να οργανώσουν την επαναλειτουργία των σχολείων και είναι έτοιμοι να στηρίξουν τους μαθητές, κυρίους της τρίτης λυκείου, λόγω και των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Όσον αφορά στη χρήση μάσκας στα σχολεία, η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε: «Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και εκείνοι ομόφωνα έκριναν πως η μάσκα είναι προαιρετική στα σχολεία».
Σχετικά με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για επαναλειτουργία τους.
«Τέλος Μάη θα το εξετάσουμε. Η όποια διαδικασία θα γίνει βήμα, βήμα».
Σε ερώτηση για το εάν υπάρξει κρούσμα ή σύμπτωμα σε μαθητή, απάντησε ότι έχουν παρθεί ήδη μέτρα από τον ΕΟΔΥ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων