Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος για το άνοιγμα των σχολείων και την υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα σε όσους εκπαιδευτικούς θα μεταβούν στα νησιά προκειμένου να συνεχίσουν την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα.

«Είναι θέμα δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Τσούχλος και πρόσθεσε πως η τρίωρη στάση εργασίας που έχει προγραμματιστεί θέλει να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, όπως η μη διάθεση αντισηπτικών και μασκών στις σχολικές μονάδες και η απολύμανση των κτιρίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 30 Απριλίου η ΟΛΜΕ ζήτησε από την υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να γίνει ιατρικός έλεγχος σε όλους τους εκπαιδευτικούς που καλούνται με οδηγία του υπουργείου να επιστρέψουν στην εργασία τους, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε. Ζήτησαν επίσης να ξεκινήσουν μόνο οι εκπαιδευτικοί της Γ’ Λυκείου προκειμένου να προετοιμάσουν τις τάξεις για τους μαθητές που επιστρέφουν στα θρανία τους τη Δευτέρα (11/5). Ωστόσο, δεν εισακούστηκαν.

Αναφέρθηκε στο τέλος της τηλεκπαίδευσης και στην υποχρεωτική καραντίνα στην οποία καλούνται να υποβληθούν όσοι από τους εκπαιδευτικούς θα μεταβούν στα σχολεία των νησιών λέγοντα πως «σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι αδύνατο χιλιάδες εκπαιδευτικοί να εγκλειστούν για 14 μέρες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr