Προσφυγικό: Το Βέλγιο θα παραλάβει 18 ασυνόδευτους ανηλίκους από την Ελλάδα
Περίπου 1.600 ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Δώδεκα από αυτά βρίσκονται από τα μέσα Απριλίου στο Λουξεμβούργο, την πρώτη χώρα που υλοποίησε τη δέσμευσή της. Ακολούθησε η Γερμανία που παρέλαβε 47 παιδιά και εφήβους.
Το Βέλγιο θα υποδεχτεί 18 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης.
«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι βιώνει η Ελλάδα και θέλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι προς αυτήν. Κάνουμε επομένως μια επιπρόσθετη προσπάθεια, παρά την κρίση του κοροναϊού και τον κορεσμό του δικτύου υποδοχής μας», τόνισε η Μάγκι Ντε Μπλοκ.
Περίπου 1.600 ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Δώδεκα από αυτά βρίσκονται από τα μέσα Απριλίου στο Λουξεμβούργο, την πρώτη χώρα που υλοποίησε τη δέσμευσή της. Ακολούθησε η Γερμανία που παρέλαβε 47 παιδιά και εφήβους.
Αγνωστο πότε θα μεταφερθούν
Η Βελγίδα υπουργός σημείωσε ότι η μετεγκατάσταση των 18 ανηλίκων, τους οποίους χαρακτήρισε «πολύ ευάλωτους», θα γίνει «γρήγορα», αλλά δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.
«Η χώρα μας συνεχίζει να συνηγορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της αναθεώρησης των κανόνων που ισχύουν σήμερα. Το να αναζητούμε λύσεις ad hoc, πλοιάριο με πλοιάριο, κρίση την κρίση, δεν είναι αποτελεσματικό. Χρειάζεται μια συνολική λύση», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι το Βέλγιο είναι σήμερα «αναλογικά πολύ πιο αλληλέγγυο από τις περισσότερες άλλες χώρες μέλη» της ΕΕ.
Μεταξύ των χωρών που δηλώνουν πρόθυμες να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα μετεγκατάστασης είναι η Βουλγαρία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, η Σερβία και η Ελβετία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442