Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ας προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα

Ας προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα

Το ζήτημα είναι μετά την κρίση να σταθεί στα πόδια της η κοινωνία όρθια και προς αυτή την κατεύθυνση όλοι πρέπει να κινηθούν.

Η κρίση σαρώνει τα πάντα στο διάβα της. Σταθερές δεκαετιών ανατρέπονται και η αβεβαιότητα κυριαρχεί.

Η υγειονομική κρίση θα δώσει αναπόφευκτα, και ήδη το βλέπουμε τη θέση της στην οικονομική «πανδημία» που θα γκρεμίσει πολλά απ’ όσα γνωρίζαμε και θα επιφέρει μεγάλες ανατροπές στη ζωή όλων. Ηδη, τα πρώτα σημάδια είναι εμφανή και ανησυχητικά.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η οικονομική κρίση θα είναι μεγαλύτερη του 2008-2009 και τα όσα επακολούθησαν της κατάρρευσης της Lehman Brothers στις ΗΠΑ. Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι σοκαριστικά σήμερα, με προβλέψεις για ύφεση στο 9,7% και ανεργία στο 19,9%.

Οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες και ως εκ τούτου τα πάντα τίθενται σε τροχιά αμφισβήτησης. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί ή δεν θέλει να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η ελληνική, ανακοινώνουν μέτρα ενίσχυσης των οικονομιών τους. Έκτακτες συνθήκες και έκτακτες αποφάσεις που ουδείς μπορεί να προδιαγράψει και την μελλοντική πορεία των οικονομιών.

Το ζήτημα είναι μετά την κρίση να σταθεί στα πόδια της η κοινωνία όρθια και προς αυτή την κατεύθυνση όλοι πρέπει να κινηθούν.

Είναι λογικό η αγωνία να κυριαρχεί παντού, όπως και η αβεβαιότητα για το αύριο, ειδικά σε μια κοινωνία που πέρασε μια δεκαετή οδυνηρή εμπειρία με τα τρία μνημόνια.

Ο ελληνικός λαός όμως άντεξε με πάρα πολλές θυσίες και το στοίχημα είναι να αντέξει και στην παρούσα κρίση. Εκτός όμως από τις αντοχές που πρέπει να επιδείξει ο ελληνικός λαός που μέχρι στιγμής πειθαρχεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, πρέπει η επόμενη μέρα να τον βρει με ένα πλαίσιο που δεν θα του ανατρέπει κατακτήσεις δεκαετιών και θα του δημιουργεί συνθήκες επί τα χείρω.

Ας προετοιμαστούμε σε όλα τα επίπεδα για την επόμενη μέρα. Η Ελλάδα προφανώς δεν είναι «γαλατικό χωριό».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024