Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι Εργατικοί στηρίζουν Τζόνσον για παράταση του lockdown στη Βρετανία

Κοροναϊός : Οι Εργατικοί στηρίζουν Τζόνσον για παράταση του lockdown στη Βρετανία

Στο «πλευρό» του Μπόρις Τζόνσον, σε περίπτωση παράτασης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Βρετανία, στέκεται ο ηγέτης των Εργατικών, με τον Κιρ Στάρμερ να καλεί τους πάντες σε «εθνική συναίνεση», εν όψει της επόμενης φάσης της μάχης της χώρας με τον κοροναϊό

Στο «πλευρό» του Μπόρις Τζόνσον, σε περίπτωση παράτασης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Βρετανία, στέκεται ο ηγέτης των Εργατικών, με τον Κιρ Στάρμερ να καλεί τους πάντες σε «εθνική συναίνεση», εν όψει της επόμενης φάσης της μάχης της χώρας με τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα επανεξετάσει τα μέτρα που καταπολέμησης του κοροναϊού, τα οποία βρίσκονται σε ισχύ στη Βρετανία έως τις 7 Μαΐου, για να κρίνει εάν υπάρχει δυνατότητα χαλάρωσής τους, μια απόφαση που -σύμφωνα με τον ίδιο- θα παρθεί στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Βρετανία βρίσκεται σε lockdown για έξι εβδομάδες και ο Τζόνσον δέχεται πιέσεις από ορισμένους στο κυβερνητικό κόμμα για να αρχίσει να χαλαρώνει ορισμένα από τα μέτρα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να επιστρέψουν σε κάποιες επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει, καθώς και σε ορισμένα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη για τη ζωή του με τον κοροναϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πλέον πολύ προσεκτικός όταν αναφέρεται στο lockdown ξεκαθαρίζοντας ότι θέλει συνεργασία τόσο των εργατικών, όσο και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Η προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας του κοινού και η διάσωση ζωών» δήλωσε ο Στάρμερ, λίγες ημέρες πριν συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό.

«Γι ‘αυτό υποστηρίξαμε το lockdown και υποστηρίζουμε και πάλι τους περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε.

Περιέγραψε επίσης επτά «βασικές αρχές» που πρέπει να ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της ασφάλειας των ανθρώπων στη δουλειά, στο σχολείο ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, αύξηση των μαζικών τεστ και εξασφάλιση προμηθειών προστατευτικού εξοπλισμού.

Βέβαια, δεν έλειψαν και τα… καρδιά με τον ηγέτη των Εργατικών να κατηγορεί τον Τζόνσον για το ότι καθυστέρησε στην επιβολή του lockdown, το οποίο τέθηκε στις 23 Μαρτίου, καθώς και ότι καθυστέρησε στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ, αλλά και στην παροχή προστατευτικού εξοπλισμού.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση για να τα καταφέρει και γι ‘αυτό χρειαζόμαστε μια εθνική συναίνεση» ανέφερε στη δήλωση.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024