Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό ο υπουργός Μεταφορών

Στο κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό ο υπουργός Μεταφορών

«Μέχρι σήμερα οι Έλληνες έχουμε κερδίσει τη μάχη με τον κοροναϊό, από εμάς εξαρτάται και το αν θα τα καταφέρουμε μέχρι τέλους, είπε ο υπουργός Μεταφορών

«Οι πολίτες μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται με σοβαρότητα στα νέα μέτρα και τα δρομολόγια φαίνεται ότι γίνονται με σωστή συχνότητα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού», διαπίστωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό στο Σύνταγμα συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Υφυπουργός Μεταφορών ενημερώθηκαν για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά την πρώτη ημέρα της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών και τη μετάβαση στη νέα κανονικότητα του κοροναϊού, δίνοντας οδηγίες για ενδεχόμενες αναγκαίες παρεμβάσεις, όπου χρειαστεί.

Επισήμανε δε ότι: «Οι βοηθοί επιβατών και οι σημάνσεις που έχουμε βάλει, διευκολύνουν πολύ την κατάσταση».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ευχαρίστησε για την προσπάθεια και τη συνεργασία τους τις διοικήσεις των οργανισμών και φυσικά τους εργαζόμενους.

«Βέβαια, μπορεί να προκύψουν και προβλήματα. Το ξέρουμε. Εδώ είμαστε για να παρακολουθούμε την κατάσταση και όπου χρειαστεί να παρέμβουμε για να γίνει το καλύτερο δυνατό», πρόσθεσε και τόνισε:

«Μέχρι σήμερα οι Έλληνες έχουμε κερδίσει τη μάχη με τον κοροναϊό, από εμάς εξαρτάται και το αν θα τα καταφέρουμε μέχρι τέλους. Ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που εξ ορισμού είναι οι χώροι μεγαλύτερης συγκέντρωσης κόσμου, είναι στο χέρι όλων μας να τα καταφέρουμε. Μετακινούμαστε με υπευθυνότητα, μένουμε ασφαλείς».

Μάσκα σε μετρό, λεωφορείο, ταξί

Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι: «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσέφεραν σημαντικό έργο στο διάστημα της καραντίνας και από σήμερα αναλαμβάνουν έναν νέο, κομβικό ρόλο, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο επιστροφής στην κανονικότητα».

Τόνισε ότι καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε να πετύχουμε καλύτερες συχνότητες για την εξυπηρέτηση των επιβατών και ταυτόχρονα, ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς απέναντι στην πανδημία. Και σε αυτή την προσπάθεια κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια ευσυνειδησία, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν μάσκα όταν μπαίνουν στο μετρό, στο λεωφορείο, στο ταξί, καταλήγοντας: «Τηρούμε τους κανόνες, προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας και τους εαυτούς μας. Μένουμε ασφαλείς!»

Θετική η πρώτη εικόνα – Η συμβολή των βοηθών επιβατών

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:

– Έχει πυκνώσει τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

– Παρακολουθεί συνεχώς όλα τα δεδομένα για την κίνηση, τις πυκνότητες στα οχήματα και τους συρμούς και την ασφαλή διαχείριση του πλήθους.

– Συνεχίζει ακόμα πιο εντατικά τις απολυμάνσεις.

– Τοποθετεί ειδική σήμανση στους σταθμούς και στα οχήματα για την τήρηση αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής.

– Έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την υποχρεωτική και αναγκαία χρήση μάσκας.

– Έχει εξοπλίσει το προσωπικό με τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας.

– Ξεκινά από σήμερα και μια νέα προσπάθεια με τους βοηθούς επιβατών, οι οποίοι διευκολύνουν και κατευθύνουν τον κόσμο στους πιο πολυσύχναστους σταθμούς και στα σημεία μετεπιβίβασης.

– Αυξημένη είναι στα πιο κρίσιμα σημεία η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει την αρμοδιότητα για την επιβολή προστίμων για μη χρήση μάσκας.

Σημειωτέον ότι μεμονωμένα περιστατικά μη χρήσης μάσκας αντιμετωπίστηκαν άμεσα χάρη στους βοηθούς επιβατών και τη συνεργασία των πολιτών, οι οποίοι δείχνουν για άλλη μία φορά ωριμότητα και υπευθυνότητα, τηρώντας στη συντριπτική τους πλειονότητα τις οδηγίες των ειδικών.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024