Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απίστευτη λίστα των εγκλημάτων για ένα... παρκάρισμα

Η απίστευτη λίστα των εγκλημάτων για ένα… παρκάρισμα

Οι δύο φόνοι στα Ανώγεια, το διπλό εγκλημα της Καβάλας κι ο ατελείωτος καταλογος των ανθρωποκτονιών για ασήμαντη αφορμή.

Τουλάχιστον 15 εγκλήματα έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια για μία θέση στάθμευσης και σχετικούς μηδαμινούς λόγους.Ο θάνατος ενός 63χρονου κι ενός 34χρονου στα Ανώγεια που αποδίδεται σε διαμάχη για ένα παρκάρισμα Ι (ΣΣ φαίνεται ωστόσο να υπήρχαν και παλαιότερες διενέξεις) είναι ένα από τα πολλά εγκλήματα για μία θέση πάρκινγκ και για παρόμοιες ασήμαντες αφορμές

Τον Αυγουστο του 2019 στην Χρυσούπολη Καβάλας ένας 43χρονος σκότωσε μία 67χρονη γειτόνισσα και τον επίσης 43χρονο γιό της, όταν η γυναίκα διαμαρτυρήθηκε για τον χώρο που είχε παρκάρει το ΙΧ του. Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2019 η ΕΛΑΣ σημειώθηκε για μια θέση στάθμευσης η ανθρωποκτονία ενός 24χρονου Αφγανού καθώς και η απόπειρα σε βάρος ομοεθνή του που διαπράχθηκαν, στην οδό Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας. Δράστες ήσαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 21 και 22 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2016, ένας 48χρονος στον Πύργο σκότωσε με εξι μαχαιριές και με πρωτοφανή μανία, τον συνομήλικο γείτονα του πάλι για μια θέση πάρκινγκ.

Τον Απρίλιο του 2013 ενας 49χρονος από τις Καλλονιές Ανατολικής Μάνης σκότωσε το θείο του και τραυμάτισε τα ξαδέλφια του με καραμπίνα για τον ίδιο ακριβώς λογο. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2012, ένας 51χρονος Ρωσοπόντιος σκότωσε έναν 51χρονο Ελληνα με αφορμή επίσης το παρκάρισμα του ΙΧ του.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2012 ένας 85χρονος στην περιοχή του Αγρινίου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από 26χρονο έπειτα από παρεξήγηση για το ποιος είχε προτεραιότητα σε δρόμο του χωριού. Παρόμοιο έγκλημα είχε γίνει προ αρκετών ετών στην οδό Λιοσίων. Τον Φεβρουάριο του 1989 στον Πειραιά δύο συγγενείς σκότωσαν γείτονα τους ξανά για το θέμα του χώρου που είχε σταθμεύσει το ΙΧ. Το Μάιο του 2014 νεκρός από χτυπήματα στο κεφάλι με μαγκούρες έπεσε ένας άνδρας στην περιοχή της Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης όταν δύο νεαροί αντέδρασαν βίαια σε παρατήρηση που τους έκανε για τον τρόπο που οδηγούσαν.

Όμως υπάρχει και σειρά άλλων εγκλημάτων για μηδαμινή αφορμή.

Τον Αύγουστο του 2002 στη Φθιώτιδα ο πυροσβέστης Ηλίας Λιασκώνης πυροβόλησε και σκότωσε τρεις κυνηγούς και στη συνέχεια πέταξε τα πτώματά τους σε χαράδρα 1.000 μέτρων. Κίνητρο του τριπλού φόνου ήταν ένα χρέος που είχαν τα θύματα από την αγορά ενός κυνηγετικού σκυλιού!

Τον Νοέμβριο του 2006 σε περιοχή κοντά στο Αγρίνιο ο κτηνοτρόφος Διονύσης Φούκας και ο πατέρας του Λυσίμαχος σκοτώνουν πέντε κυνηγούς ηλικίας από 17 ως 33 ετών, γιατί «τους πάταγαν τα τριφύλλια και τους φόβιζαν με τους πυροβολισμούς τα πρόβατα».

Στο τριπλό φονικό τον Ιούνιο του 2001 σε εξοχική κατοικία στην περιοχή της Καλλιρράχης Θασου με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 48χρονου υπαλλήλου της Νομαρχίας Καβάλας, ενός 56χρονου υπαλλήλου της Πολεοδομίας και ενός 49χρονου υπαλλήλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΣΣ είχαν πυροβοληθεί και δεχθεί χαριστική βολή) το τριπλό φονικό φέρεται να έγινε για ζήτημα πολεοδομικής άδειας σε ένα κτίσμα της περιοχής με δράστη ένας 60 χρονο επιχειρηματία της περιοχής.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024