Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φονικό στα Ανώγεια: «Τον είδα πάνω από τον πατέρα μου και τον πυροβόλησα» - Τι κατέθεσε ο 29χρονος

Φονικό στα Ανώγεια: «Τον είδα πάνω από τον πατέρα μου και τον πυροβόλησα» – Τι κατέθεσε ο 29χρονος

Ο 29χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, κατηγορούμενος ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο Γ.Ξ., ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε σκοτώσει τον Λευτέρη Καλομοίρη - Τι υποστηρίζει ο πατέρας του Γ.Ξ. για το φονικό στα Ανώγεια

Τη δική του εκδοχή για το πώς έγινε το διπλό φονικό στα Ανώγεια έδωσε στην προανακριτική του απολογία ο γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ενώπιον του εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, κατηγορούμενος ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο Γ.Ξ., ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε σκοτώσει τον Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο γιος του γνωστού μαντιναδολόγου και λυράρη κατέθετε επί μία ώρα, ενώ κατά τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, καθώς η Αστυνομία φοβάται ότι θα ξεσπάσει βεντέτα στην περιοχή.

Η εισαγγελέας Ρεθύμνου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο εις βάρος του 29χρονου Καλομοίρη.

Τι κατέθεσε για το φονικό

Ο 29χρονος ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου καθόταν σε μία καρέκλα έξω από το σπίτι του, όταν πέρασε ο 30χρονος Γ.Ξ. και βλέποντάς τον, του είπε «γκεσταπίτες».

Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: «Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;»

Οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του 30χρονου. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν.

Στη συνέχεια, ο Γ.Ξ. πήγε στο σπίτι του να πάρει το όπλο του.

Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο διάβα του και μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται να είπε: «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».

Προσπάθησε να τον σταματήσει και σύμφωνα με την ιαστροδικαστική έκθεση ο 63χρονος φέρει χτυπήματα στο πρόσωπο κάτι που δείχνει ότι ο Γ. Ξ. πριν τον πυροβολήσει τον χτύπησε προκειμένου να καταφέρει να μπει στο σπίτι του.

Ο γιος του 63χρονου ήταν εκείνη την ώρα στο μπάνιο.

Όπως αναφέρει ο γιος του Λ. Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει «τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!».

Ο 29χρονος άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στέκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες.

Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του.

Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του πατέρα του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε «άδειασε» το δικό του πιστόλι στον Γ.Ξ., ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

Πατέρας Γ.Ξ.: Ο γιος του Καλομοίρη σκότωσε τον πατέρα του

Τη δική του εκδοχή για το φονικό δίνει ο πατέρας του νεκρού Γ.Ξ., σύμφωνα με το neakriti.gr.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, πράγματι ο αρχικός καβγάς επήλθε για ένα παρκάρισμα. Ο πατέρας του Γ.Ξ. ισχυρίζεται ότι ο Καλομοίρης πυροβόλησε κατά λάθος τον ίδιο του τον πατέρα στην προσπάθειά του να σκοτώσει τον 30χρονο.

«Από νωρίς καθόμαστε εδώ. Το παιδί μου πήγε στην πλατεία. Είχε αφήσει το αμάξι του σε μία άκρη σε έναν χώρο, ο οποίος δεν ήταν δικός του, ήταν άλλου και όπως ερχότανε τον προκαλούσαν και του επιτέθηκαν. Τον έκανε «σάκο του μποξ». Του έσπασε τα μούτρα. Ήρθε στο σπίτι, το παιδί μου πήγε και έπλυνε τα αίματα και έρχεται κάτω από το σπίτι», σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα του 30χρονου Γ.Ξ., που όπως είπε έβριζε χρησιμοποιώντας μάλιστα, αισχρούς χαρακτηρισμούς.

«Λογικό ήταν να νευριάσει ο γιος μου. Έφυγε από την πίσω πόρτα. Του την είχα στήσει εκεί. Σκότωσε πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιου μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική. Σκότωσε τον πατέρα του ο ίδιος. Κατά λάθος, εσκεμμένα, δεν ξέρω, εκείνος ξέρει. Το παιδί μου δεν πυροβόλησε. Το όπλο θα παραδοθεί. Στα χέρια του γιου μου δεν βρέθηκε πυρίτιδα. Δεν έψαχνε φασαρίες. Για μένα αυτός ο άνθρωπος είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος».

«Από εδώ και πέρα θα παλέψω να αναθρέψω τα εγγόνια μου και όπως αρμόζει στην κοινωνία. Εύχομαι αυτό που περνάω να μην τύχει χειρότερό μου εχθρό. Από τέτοιους σχιζοφρενείς δολοφόνους, να μην τυχαίνει. Να φανεί η αλήθεια πεντακάθαρα, αυτό θέλω. Δεν υπήρχε καμία διαφορά. Στις σχολές τις δικές τους πήγαιναν τα εγγόνια μου, δεν υπήρχαν διαφορές».

Ποιος είναι ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη

Ο νεαρός που αναζητούνταν από τις αρχές είναι ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.

Με την οικογένειά του είχε πολύ καλές σχέσεις και πήγαινε στα Ανώγεια στις γιορτές για να δει τους δικούς του.

Από την έναρξη του lockdown εξαιτίας του κορoναϊού, ο νεαρός επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Μετά το συμβάν ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη τράπηκε σε φυγή και παραδόθηκε παρουσία των δικηγόρων του λίγες ώρες αργότερα.

Ο 29χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου» φανερά σοκαρισμένος από την τραγωδία που έπληξε τόσο την οικογένεια του όσο και το χωριό του.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024