Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: 140 οι νεκροί στην Ελλάδα - 15 νέα κρούσματα, 2.591 συνολικά

Κοροναϊός: 140 οι νεκροί στην Ελλάδα – 15 νέα κρούσματα, 2.591 συνολικά

Σε 2.591 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρας μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ καταγράφηκαν 15 νέα το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 140

Σε 2.591 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρας μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ καταγράφηκαν 15 νέα το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 140.

Ακόμη, 38 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς, οι 10 είναι γυναίκες, ενώ το 87% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Από τις ΜΕΘ έχουν πάρει εξιτήριο 74 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Τι θα γίνει με τον εργαστηριακό έλεγχο

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα υπάρχει διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση. Συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιεινονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Ο καθηγητής σημείωσε πως ο έλεγχος αντισωμάτων θα γίνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα φάρμακα που εξετάζονται κατά του κοροναϊού παγκοσμίως, επεσήμανε πως υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για ένα από αυτά.

«Πετύχαμε μεγάλη νίκη»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας τόνισε πως «αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων και την αγωνία για το επιστημονικό μέλλον», ενώ σημείωσε πως «το πεδίο της πανδημίας είναι ένα πεδίο στο οποίο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη».

Άνοιγμα σχολείων

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε πως δεν είπε ποτέ ότι τα παιδιά είναι υγειονομικές βόμβες. «Αυτό που με μαθηματική βεβαιότητα ισχύει είναι ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο, γι’ αυτό προηγούνται στις προσπάθειες επανόδου της κοινωνίας σε μια κανονικότητα».

«Πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα για το άνοιγμα της κοινωνίας. Ένα από αυτά είναι και το άνοιγμα των σχολείων, με προσοχή» συνέχισε. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας υπενθύμισε πως «αν ένα παιδί έχει στην οικογένειά του άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, έχει την επιλογή να μην πάει σχολείο».

Σημείωσε πως ήδη, σε 14 χώρες στην Ευρώπη έχουν αποφασίσει για επανένταξη των παιδιών στα σχολεία.

Δείτε την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα

Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις την Πρωτομαγιά

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε πως απομένουν τρεις ημέρες για την άρση του μέτρου περιορισμού.

Αναφερόμενος στην Πρωτομαγιά έστειλε το μήνυμα πως φέτος είναι αλλιώς. Ο κόσμος επιτρέπεται να κάνει μια βόλτα κοντά στο σπίτι αλλά ξεκαθάρισε πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις και εκδρομές στα χωριά.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα σεβαστούν την συλλογική προσπάθεια» τόνισε και πρόσθεσε: «Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως από Δευτέρα είναι ελεύθερη η μετακίνηση εντός του νομού, μέχρι τότε, συνεχίζουμε να στέλνουμε μήνυμα στο 13033 για την μετακίνηση.

Δείτε την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά

Αυγενάκης: Επιστροφή στις προπονήσεις στη Super League στις 5 Μαΐου

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε το πλάνο για την επαναλειτουργία του αθλητισμού στη χώρα εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, οι προπονήσεις των ομάδων της Superleague θα ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου και θα διεξάγονται σε group.

«Ανακοινώνουμε ενδεικτικά τις βασικές αρχές των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον προγραμματισμό των προσεχών εβδομάδων για την σταδιακή και ασφαλή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας: Τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Προπόνησης για αθλητές, προπονητές και  προσωπικό ομάδων, αλλά και για διοικητικό και τεχνικό προσωπικό Αθλητικής Εγκατάστασης» είπε αρχικά.

Τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Προπόνησης είναι:

  • Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμορφώνουμε μια είσοδο.
  • Διεξάγουμε έλεγχο των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.
  • Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο.  Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς.  Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
  • Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας.
  • Προτιμάμε τη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.
  • Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.
  • Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό.  Όσον αφορά στη χρήση οργάνων απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή.
  • Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.
  • Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.
  • Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.

Δείτε την ενημέρωση του κ. Αυγενάκη

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024