Κοροναϊός : Αγωνία για 13χρονο που παρουσίασε εξανθήματα – Πώς συνδέονται με τον ιό
Εκείνο που απασχολεί την ιατρική κοινότητα είναι η σύνδεση των εξανθημάτων του δέρματος με τον κοροναϊό.
Με αγωνία, παρακολουθείται η περίπτωση 13χρονου αγοριού στη Γλασκώβη που δίνει μάχη με τον κοροναϊο.
Το παιδί έχει παρουσιάσει εξανθήματα στο δέρματου ενώ τα μάτια του είναι κόκκινα και πρησμένα.
Ο Λούις Γκρέιγκκ βρίσκεται σε αναπνευστήρα στο «Royal Hospital for Children», αφόρτου ανέβασε ανησυχητικά υψηλό πυρετό, σύμφωνα με τη Daily Mail.
Σύμφωνα με την μητέρα του, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υπεβλήθη σε τεστ κοροναϊού, το οποίο στην αρχή βγήκε αρνητικό, ενώ ακολούθησε και δεύτερο, το οποίο ήταν θετικό.

Ο 13χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, καθώς παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.
Εκείνο όμως που απασχολεί την ιατρική κοινότητα είναι η σύνδεση των εξανθημάτων του δέρματος με τον κοροναϊό.
Ιταλοί και Bρετανοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στην πανδημία του κορονοϊού και κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου μεταξύ βρεφών και νηπίων που φθάνουν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πρησμένες αρτηρίες.

Σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομο
Μερικά παιδιά στη Βρετανία χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για το οποίο ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με τον κοροναϊό, δήλωσε ο Βρεανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για μια σπάνια μορφή τοξικού σοκ που λέγεται ότι είναι παρόμοια με τη νόσο Kawasaki. Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να πουν πόσα παιδιά έχουν πληγεί από την ασθένεια, αλλά έως και 20 έχουν υποστεί σοβαρή αδιαθεσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.
«Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κοροναϊό, αλλά δεν είματε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ’ αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί. Είναι κάτι σπάνιο, αλλα ανησυχούμε», δήλωσε ο Χάνκοκ.
Πηγή πληροφοριών και εικόνων: Daily Mail
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442