Η Βρετανία οδεύει να γίνει μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από τoν κοροναϊό.

Έπειτα από δύο μέρες πτώσης, εκτοξεύτηκε και πάλι ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με τον απολογισμό της Τρίτης σημειώθηκαν 639 νέοι θάνατοι.

Ο αριθμός των νεκρών από κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται πλέον σε 21.731.

55% μεγαλύτερος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Βρετανία

Στον αριθμό αυτό, δεν υπολογίζονται οι άνθρωποι που πέθαναν από κοροναϊό σε οίκους ευγηρίας ή στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) της Βρετανίας, αν υπολογιστούν και οι θάνατοι εκτός των νοσοκομείων, τότε η χώρα είχε ήδη ξεπεράσει τα 20.000 θύματα από τις 17 Απριλίου (όταν τότε δήλωνε «επίσημα» περίπου 14.000 θανάτους).

Η ONS επεσήμανε ότι συνολικά 21.284 άνθρωποι είχαν πεθάνει ως τις 17 Απριλίου έχοντας κάποια αναφορά στην covid-19 στο πιστοποιητικό θανάτου τους.

Στα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ONS περιλαμβάνονται 4.343 άνθρωποι που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας της Αγγλίας και της Ουαλίας λόγω του κορονοϊού σε διάστημα 15 ημερών, από τις 10 ως τις 24 Απριλίου. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 1.043 θανάτους που είχαν καταγραφεί σε οίκους ευγηρίας ως τις 10 Απριλίου, επεσήμανε ο Νικ Στράιπ επικεφαλής της ONS.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, στην πραγματικότητα αυτήν την στιγμή οι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο αγγίζουν τις 33.000, ένας αριθμός κατά 55% μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοινώθηκε σήμερα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Με τους νέους υπολογισμούς ο συνολικός αριθμός νεκρών στη Βρετανία λόγω της covid-19 ως τις 17 Απριλίου είναι μεγαλύτερος από αυτόν που είχε καταγραφεί στη Γαλλία και την Ισπανία, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, αλλά χαμηλότερος από της Ιταλίας.

Πάντως, με αυτά τα δεδομένα, η Βρετανία οδεύει να γίνει μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την covid-19.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr