Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συνεχίζεται το θρίλερ στην κλινική «Ταξιάρχαι» - Νέο ύποπτο κρούσμα

Κοροναϊός : Συνεχίζεται το θρίλερ στην κλινική «Ταξιάρχαι» – Νέο ύποπτο κρούσμα

Ένας υπερήλικας ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς

Συναγερμός σήμανε και πάλι στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, καθώς υπερήλικας ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς.

Ο ασθενής ηλικίας 100 ετών αντιμετωπίζεται ως πιθανό κρούσμα κοροναϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπερήλικας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ελπίς, καθώς παρουσίασε κάποια συμπτώματα που ανησύχησαν το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τους γιατρούς.

Την ίδια ώρα, στην κλινική που εντοπίστηκαν 34 κρούσματα και τρεις ασθενείς κατέληξαν, οι αιμοκαθάρσεις συνεχίζονται.

Στη συγκεκριμένη κλινική προσέρχονται ασθενείς που ήδη έκαναν τις αιμοκαθάρσεις σε αυτήν και είναι αρνητικοί στον κοροναϊό γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν μπορούν να μεταβούν σε άλλες κλινικές από τη στιγμή που συνεχίζεται η ιχνηλάτηση και αντιμετωπίζονται ως πιθανά κρούσματα.

Επίσης από το πρωί έσπευσαν και εξωτερικοί συνεργάτες της κλινικής για να υποβληθούν στο δεύτερο κατά σειρά εργαστηριακό έλεγχο.

Απίστευτη καταγγελία για γιατρό

Την ίδια στιγμή απίστευτη καταγγελία «είδε» το φως της δημοσιότητας από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλώντας στην ΕΡΤ, γιατρός που συνεργάζεται με αυτή την κλινική έχει σταματήσει να εργάζεται εκεί λόγω κοροναϊού, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον ιό αρνείται να σταματήσει τα άλλα ιατρεία γιατί δηλώνει ότι δεν έχει κοροναϊό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αρμουμανέας, ο «γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία».

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο γιατρός έχει εξετάσει περίπου 50 ασθενείς.

Οργή Τσιόδρα

Αναφερόμενοι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς δεν έκρυψαν την οργή και τη δυσαρέσκειά τους για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, νοσηλευτικό προσωπικό είχε συμπτώματα λοίμωξης, εξετάστηκε από τον γιατρό και του επετράπη να δουλεύει ενώ δεν ελέγχθηκε ποτέ για τον κοροναϊό.

«Είναι σημαντικό σε αυτούς τους χώρους να υπάρξουν όλα τα μέτρα πρόληψης. Προέκυψαν δεδομένα με την τήρηση των κανόνων πρόληψης των λοιμώξεων τα οποία θα αναφερθούν σε σημείωμα του ΕΟΔΥ. Νοσηλευτικό προσωπικό είχε συμπτώματα λοίμωξης, εξετάστηκε από τον γιατρό και του επετράπη να δουλεύει, ενώ δεν ελέγχθηκε ποτέ για τον κοροναϊό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συνέστησε προσοχή προσοχή, εκπαίδευση και επαγρύπνηση γι’ αυτή την προσπάθεια, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της διοίκησης της κλινικής. «Η έλλειψη εκπαίδευσης δεν πιστεύω ότι είναι γενική, είναι ειδική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία έχει να μην μεταδοθεί σε μία ευαίσθητη ομάδα» επεσήμανε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024