Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει τεθεί η κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κοροναϊού μεταξύ ασθενών, καθώς και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ειδικότερα, όπως τόνισε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη του κοροναϊού στη χώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τη συγκεκριμένη κλινική βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα στο πλαίσιο αναζήτησης ποινικών ευθυνών.

Για το λόγο αυτό, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μετέβη την Πέμπτη στην κλινική για εκτίμηση της κατάστασης και τον σχεδιασμό του ελέγχου, ενώ την Παρασκευή κλιμάκιο επιθεωρητών ελεγκτών πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στους χώρους της κλινικής.

Έλεγχος σε όλους τους ιδιωτικούς φορείς

«Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και θα λειτουργήσει υποβοηθητικά του έργου των εισαγγελικών λειτουργών, αλλά και των εμπλεκομένων διοικητικών αρχών» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας προγραμματίζει οριζόντιους προληπτικούς ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας (κλινικές μονάδες αιμοκάθαρσης, γηροκομεία) σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη των παραπάνω ελέγχων.

Αντικείμενο των ελέγχων θα είναι η τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων και μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του SARS-CoV-2, με επιτόπιες αυτοψίες, εξέταση προσώπων και επισκόπηση εγγράφων. «Καμία έκπτωση σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Καταγγέλλει γιατρό της κλινικής ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καταγγέλλει γιατρό που βρέθηκε θετικός ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του στο ιδιωτικό του ιατρείο καθώς αμφισβητεί το αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο MEGA ο συγκεκριμένος γιατρός ισχυρίστηκε ότι τηρεί την καραντίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ο γιατρός ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, στα δύο ιατρεία που διατηρεί, εξέταζε ασθενείς, στους οποίους έχει αρχίσει ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα πάντως με την Πολιτική Προστασία με το που έγινε γνωστό ότι είναι θετικός στον κοροναϊό τα ιατρεία του σφραγίστηκαν και ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Μετά την αποκάλυψη της υγειονομικής βομβάς, συνεργαζόμενοι γιατροί, αλλά και συγγενείς των ασθενών σπεύδουν να υποβληθούν σε τεστ.

Παράλληλα, συγγενείς των ασθενών καταγγέλλουν ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για το γεγονός ότι στο κτίριο υπάρχουν κρούσματα κοροναϊού με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να επισκέπτονται την κλινική. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν είχαν τηρηθεί τα μέτρα ασφαλείας στην κλινική και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους.

Μπίνης: Δεν τηρούνταν οι προδιαγραφές ασφαλείας στην κλινική

Για τις παραλείψεις στους κανόνες ασφαλείας που θα έπρεπε να τηρούνται στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι μίλησε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Όπως ανέφερε ακόμα και το πρωί της Παρασκευής, μετά δηλαδή από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων, δεν τηρούνταν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας στο χώρο της αιμοκάθαρσης για άτομα θετικά στον κοροναϊό, όπου είναι υποχρεωτική η απόσταση των δυο μέτρων.

Ο κ. Μπίνης πρόσθεσε ότι η έρευνα της Αρχής θα συνεχισθεί από τη Δευτέρα για να διαπιστωθεί αν διασφαλίζονται τα πρωτόκολλα ασφαλείας στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, ενώ συμπλήρωσε ότι και παλαιότερα είχε πραγματοποιηθεί έρευνα στην συγκεκριμένη κλινική.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο