Μπιφτέκια από κιμά μανιταριών
Για όσους αποφεύγουν το κρέας
Προετοιμασία 15΄, Τηγάνισμα 10΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
200 γρ. πορτομπέλο
200 γρ. πλευρώτους
200 γρ. λευκά μανιτάρια
300 γρ. καφέ μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
50 ml μπράντι (κονιάκ)
2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. κατίκι Δομοκού
1 κρόκος αβγού
2 κ.γ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε στα 100 ml ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνουμε με το μπράντι και αλατοπιπερώνουμε. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ελαφρά, να γίνουν ψιλοκομμένα. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το τυρί κρέμα, το κατίκι, τον κρόκο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται. Το πλάθουμε σε μπιφτέκια μεγέθους της αρεσκείας μας. Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά συνολικά).
- Βόρεια Κορέα: Επικρίνει τις ΗΠΑ για την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία
- Μέση Ανατολή: Στο Ισραήλ και την Ιορδανία θα μεταβεί ο Μπλίνκεν την Τετάρτη
- Γάζα: Κανένα «μείζον πρόβλημα» στο αιγυπτιακό σχέδιο εκεχειρίας, δηλώνει αξιωματούχος της Χαμάς
- Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ πρόκειται να ανακοινώσει αν θα παραμείνει ή θα παραιτηθεί
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μπόνους δύο μισθοί για τους υπαλλήλους
- Έξαλλος Ιωαννίδης με φίλαθλο του Παναθηναϊκού: «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι μωρη γ#μ!ολ@;» (vid)