Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι υποδομές δεν είναι τέτοιες που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν και το εκπαιδευτικό έργο και την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

Λίγοι μαθητές σε πολλές τάξεις

Έτσι αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία μετά τις 11 Μαϊού οι μαθητές της Γ Λυκείου. Με τον ίδιο τρόπο θα δώσουν και πανελλαδικές τον ερχόμενο Ιούνιο.

Γονείς και εκπαιδευτικοί θέτουν βασικά ερωτήματα για το πως θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από τον κοροναϊό εάν αποφασιστεί τελικά να επιστρέψουν σταδιακά στα σχολεία και οι μαθητές όλων των υπόλοιπων τάξεων έστω και για μικρο χρονικό διάστημα.

Οι χώροι στα σχολεία ειδικά των αστικών κέντρων είναι περιορισμένοι και θα είναι δύσκολο να μοιραστούν λίγοι μαθητές σε πολλές τάξεις , αρκετοί εκπαιδευτικοί είναι σε προχωρημένη ηλικία ή σε ευπαθείς ομάδες ενώ τονίζουν και την ελλείψει προσωπικού καθαριότητας.

Η διχογνωμία που έχει εκδηλωθεί από την πλευρά των επιστημόνων για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων δεν φαίνεται πάντως να βοηθά ούτε τα δημόσια αλλά ούτε και τα ιδιωτικά σχολεία.

Οι ιδιοκτήτες τους ζητούν άμεσα ένα συγκεκριμένο και ασφαλές σχέδιο που θα επιτρέψει στους μαθητές και στις οικογένειες τους να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα.

Εκπρόσωποι εκπαιδευτικών τήρησαν πάντως τις αποστάσεις σε συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr